Obavijesti

Sport

Komentari 9

Baklje i zastave kao na sjeveru Poljuda: Legendarni igrač Hajduka dobio mural u Splitu

Baklje i zastave kao na sjeveru Poljuda: Legendarni igrač Hajduka dobio mural u Splitu
2

Hajduk mi je bio sve, baš kao i ljudima koji su došli uveličati ovu proslavu. Nadam se da će ova nova generacija igrača učiniti klub opet velikim, rekao je legendarni igrač Hajduka Ivan Gudelj na otvorenju murala

Ivan Gudelj je legenda Hajduka i želio sam da djeca koja šetaju ovim našim kvartom potraže na internetu utakmice koje je on igrao i da vide kako se bori za sveti dres, rekao je Splićanin Leo Šarić koji je na zidu ispred svog stana dao izraditi mural legendarnom igraču i kapetanu Hajduka Ivanu Gudelju (62). 

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Gudelj dobio mural u Splitu 

Pokretanje videa ...

Mural je otvoren na trgu kojeg stanovnici Mertojaka popularno zovu 'trg četiri pačića', a izradio ga je Raketa, legendarni crtač svih Hajdukovih murala.

Cijeli događaj prošao je u organizaciji Torcide Mertojak. Otvorenje su uveličali brojni bivši igrači Hajduka i navijači. Bio je tu i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić koji je Ivanu uručio dres s brojem četiri, a okupljenima se obratio Gudelj koji je rekao da je njemu Hajduk bio sve, baš kao i ljudima koji su došli uveličati ovu proslavu te kako se nada da će ova nova generacija igrača učiniti klub opet velikim.

- Živio sam dvadesetak godina u ovom kvartu i hvala Leu, hvala Švabi, hvala Hrvoju, koji su mi učinili veliku čast i dali izraditi ovaj trajni spomen. 

Ivan Gudelj odigrao je 362 utakmice za Hajduk i postigao 93 gola, nažalost, njegovu karijeru je u naponu snage prekinula teška bolest zbog koje je morao prestati s aktivnim igranjem. 

Ivan Gudelj i Leo Saric

- Čovjeka definiraju dvije stvari, ponašanje kad ima sve i strpljenje kad nema ništa. Ivan je imao i jedno i drugo i zbog toga je i bio omiljen među navijačima Hajduka koji ga vole, cijene te poštuju i danas - rekla je voditeljica programa Mirta Šurjak čije riječi su brojni okupljeni navijači pozdravili pljeskom, zavijorile su se zastave, upalile bengalke i dimne kutije, cijeli trg je u jednom trenutku izgledao poput sjevera Poljuda. 

Ivan Gudelj i Leo Saric

Posebno se Ivan zahvalio Leu Šariću, koji je pokrenuo cijelu akciju te se za uspomenu fotografirao s njim, njegovim sinom Franom i kćerkicom Leom. Leo je i sam bio uspješan sportaš, igrao je košarku za Jugoplastiku, Dalvin, Široki Brijeg... ali je svog sportskog idola pronašao u Ivanu Gudelju, legendi kojoj su se divili svi koji su pratili i živjeli uz Hajduk 80-ih godina prošlog stoljeća.