Obavijesti

Sport

Komentari 70

'Baldasar ne zna što priča, ne može se Split prijaviti za Euro'

'Baldasar ne zna što priča, ne može se Split prijaviti za Euro'
3

Ovo je skupljanje jeftinih političkih poena, skretanje tema s aktualnih problema i širenje antagonizma prema Zagrebu, rekao je potpredsjednik splitskog HDZ-a

VIDEO

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, prozvao je gradonačelnika Ivu Baldasara da ne zna što priča pokušavajući Split kandidirati za domaćinstvo nogometnog EP-a 2020. Tvrdi da grad ne ispunjava niz stavki za kandidaturu te da je rok za prijavu istekao prije četiri mjeseca. U rujnu su to učinila 32 nacionalna saveza prijavivši 36 gradova, među kojima je HNS kandidirao Zagreb.

- Prije svega, grad se ne može sam prijaviti. Splitski gradonačelnik ne zna o čemu priča, niti je itko od njegovih pustih savjetnika i pročelnika proučio dokumentaciju Uefe. Nije ovdje u pitanju samo šminkanje i uređenje Poljuda kako to gradonačelnik u svojim paušalnim izjavama podmeće - rekao je Škorić.

Naime, stadion za održavanje tog EP-a mora imati 55.000 natkrivenih mjesta, a Škorić kaže kako je na Poljudu 32.000 sjedećih mjesta od kojih je tek 20.000 natkriveno. Osim toga, Poljud ima premale i neodgovarajuće lože, nema pristup za 460 invalida, a niti propisani restoran od 2700 m2 u blizini središnje lože. Škorić je dodao kako niti splitska zračna luka upola ne ispunjava potrebne kapacitete te da Split nema tri hotela s pet zvjezdica za smještaj 2000 ljudi, od kojih bi se u dva smjestile reprezentacije, a jedan bi bio za potrebe Uefe.

- Svi znamo da od toga nema ništa. Ovo je skupljanje jeftinih političkih poena, skretanje tema s aktualnih problema i širenje antagonizma prema Zagrebu. Pa nije nama Zagreb kriv što imamo nesposobnu vlast u Splitu koja ne zna što hoće! Ne može se Split na ovakav način pripremati za zahtjevan i složen projekt. Domaćinstvo Splita za Euro 2020. nije ulaganje od 100 milijuna kuna, već od 100 milijuna eura! Nama su gospodarstvo, zdravstvo, a  i školstvo u raspadu. Što je sa školom na splitskom Pazdigradu, na Šinama djeca idu u tri smjene na skraćenu nastavu?! Ono što Uefa traži može jamčiti samo država – poručio je Škorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića