Obavijesti

Sport

Komentari 398

Ronaldo i Nani sredili Velšane, Portugal je izborio finale Eura!

Ronaldo i Nani sredili Velšane, Portugal je izborio finale Eura!
12

Portugalska nogometna reprezentacija pobijedila je Wales 2-0 i plasirala se u svoje drugo finale Europskih prvenstava. Ronaldo je zabio za 1-0, čime se izjednačio na 1. mjestu najboljih strijelaca Eura u povijesti

VIDEO

Hrvatski 'krvnik' Portugal kao treći je prošao grupnu fazu, a večeras je pobijedio Wales 2-0 i ušao u finale Europskog prvenstva u Francuskoj. Strijelci za Portugalce su bili Nani i Cristiano Ronaldo, koji je ovim golom ušao u povijest izjednačivši se s Michelom Platinijem na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Europskih prvenstava.

Utakmica je krenula dobrim trkačkim tempom, ali bez konkretnih akcija i pokušaja. Na prvi pokušaj uopće čekalo se 16 minuta kada je Joao Mario, nakon sjajne akcije s Cristianom Ronaldom, istrčao u priliku za udarac. Nogometaš Sportinga pucao je iskosa, ali je promašio gol.

Portugal v Wales - EURO 2016 - Semi Final

Odmah u sljedećem napadu zaprijetio je i Wales. Ledley je odigrao akciju iz kornera i poslao povratnu loptu na Garetha Balea u kaznenom prostoru Portugala. Krilni napadač Reala je iz teške pozicije tukao preko gola. Probao je još dva puta Gareth Bale, ali to je, otprilike, bilo to što se tiče prvog poluvremena. Vrlo neefikasna, besadržajna i negledljiva utakmica u prvom dijelu.

Portugal v Wales - EURO 2016 - Semi Final

Sve što nismo vidjeli u prvom, vidjeli smo u drugom poluvremenu. Blitzkrieg Portugala u prvih 10 minuta nastavka bio je dovoljan za veliko slavlje i prolaz u svoje drugo finale, prvo nakon 2004. godine kada su Portugalci šokantno izgubili od Grčke 1-0.

Prvo je Cristiano Ronaldo načeo mrežu Velšana u 50. minuti glavom iz kornera da bi samo tri minute poslije Nani na asistenciju Ronalda zabio za veliku prednost 2-0. Portugal je praktički ni iz čega stvorio šanse, ali ono što ostaje je činjenica da se Ronaldo ovim golom izjednačio s Michelom Platinijem na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti Europskih prvenstava. Bio je to njegov deveti.

Portugal v Wales - EURO 2016 - Semi Final

Nakon primljena dva gola, izbornik Walesa Chris Coleman je u roku od osam minuta napravio sve tri zamjene. Uveo je Vokesa, Churcha i J. Williamsa, ali ni oni mu nisu donijeli previše uspjeha. Wales je počeo napadati, ali mora se uzeti u obzir i da se Portugal u tim trenucima posvetio obrani.

Do kraja smo imali prilike vidjeti fantastičan pokušaj Garetha Balea, koji se večeras zaista trudio i nije mogao nikako zabiti, ali spreman je bio Rui Patricio, koji mu je obranio udarac. Portugalski golman je sjajno branio danas i sačuvao svoju mrežu, a Wales je po prvi put na Euru ostao bez zabijenog gola.

Portugal je tako prvi finalist EP-a u Francuskoj, a protivnika u finalu saznat će sutra kada igraju domaćin Francuska i Njemačka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 398
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka