Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Barakude' brane zlato, Sukno u novoj ulozi, trenirali na 50°C!

Hrvatska nastup na SP-u otvara u 5.30 u ponedjeljak ujutro protiv Australije. Dvaput smo bili svjetski prvaci, oba puta u finalu pobijedili Mađarsku. I sad su Mađari najveći rivali...

VIDEO

Neću reći da ćemo osvojiti zlato, za mene je dovoljno da imamo momčad koja svim srcem želi napraviti velike stvari. Meni je to dovoljno. A drugi sigurno razmišljaju o nama i boje nas se.

Rekao je to izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak prije nego što je mahnuo i u Splitu ušao u zrakoplov koji je odveo barakude u Južnu Koreju. Na Svjetsko prvenstvo, u obranu zlata.

Svjetsko vaterpolo prvenstvo, raspored

Hrvatska u akciju kreće u ranu zoru u ponedjeljak. Utakmice će prenositi HTV, ali one u prvom krugu doista su u groznim terminima.

  • 15. srpnja: Hrvatska - Australija (5.30 po srednjoeuropskom vremenu)
  • 17. srpnja: Hrvatska - SAD (2.50)
  • 19. srpnja: Hrvatska - Kazahstan (13.30)

- U Koreji je 30-ak stupnjeva Celzijevih, ali s jako visokim pototkom vlage, da je teško disati. A prvu utakmicu igramo u 12.30 po lokalnom vremenu! Zato smo na pripremama trenirali u podne, po najvećoj vrućini - dodao je Tucak.

U skupini A su Srbija, Crna Gora, Grčka i Južna Koreja, u skupini C Mađarska, Španjolska, Novi Zeland i JAR, a u skupini D Italija, Njemačka, Brazil i Japan. Pobjednik skupina izravno će u četvrtfinale, gdje bi suparnik trebao biti Japan ili Njemačka.

Favoriti su uvijek isti, premda ovaj put Srbija manji nego inače. Dejan Savić na Svjetsko prvenstvo u Južnu Koreju poveo je praktički B momčad, odlučio je sedam glavnih igrača (oba Pijetlovića, oba Mitrovića, Filipovića, Prlainovića i Aleksića) odmoriti, jer glavni cilj Svjetske lige - plasman na Olimpijske igre - ostvaren je osvajanjem Svjetske lige.

- Ne znam je li to dobro ili nije, moj prijatelj Dejan Savić i ja nismo razgovarali o tome i uopće ne razmišljam o tome u kakvom je Srbija sastavu - kaže Tucak, uz kojeg je opet, kao njegov pomoćnik, Sandro Sukno.

- Apsolutno nam je donio novu dimenziju u raspravama, analizi suparnika... Jer on je u glavi još igrač, pa je i takav, drugačiji pogled koristan.

Hrvatska je dvaput bila svjetski prvak: 2007. i 2017. Oba puta u finalu je pala Mađarska. I sad je, čini se, Mađarska najveći konkurent...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na SP-u

  • Marko Bijač (28, Pro Recco)
  • Marko Macan (26, Jug)
  • Loren Fatović (22, Jug)
  • Luka Lončar (32, Jug)
  • Maro Joković (31, Olympiakos)
  • Hrvoje Benić (27, Jug)
  • Ante Vukičević (26, Marseille)
  • Andro Bušlje (33, Pro Recco)
  • Lovre Miloš (25, Mladost)
  • Josip Vrlić (32, Mladost)
  • Antonio Šetka (33, Jadran)
  • Xavi Garcia (35, Jug)
  • Ivan Marcelić (25, Mladost)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz
KRAJ SURADNJE

Đoković: Ivanišević mi više nije trener. Odlučili smo se za razlaz

Šefinjo hvala na svemu, prijatelju. Volim te, napisao je Đoković u objavi o kraju šestogodišnje suradnje s Ivaniševićem. Zajedno su osvojili 12 Grand Slamova
Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao