Sport

Komentari 14

Hrvatska odlično otvorila Euro: Malo muke pa pomeli Nijemce!

Hrvatska odlično otvorila Euro: Malo muke pa pomeli Nijemce!

Prva četvrtina bila je mučenje, gubili smo 1-2 i nije slutilo na dobro, ali odmah u drugoj dionici Hrvatska je pokazala koliko je jaka pa do kraja mljela nemoćnu i nedoraslu joj Njemačku

Počelo je Europsko prvenstvo vaterpolista, a Hrvatska ga je otvorila onako kako se i očekuje od aspiranata na medalju i, zašto ne, naslov prvaka Europe: Hrvatska-Njemačka 17-9!

Vodili smo i sa 10 razlike, ali u prvoj četvrtini Barakude su svima u Hrvatskoj i (još više) izborniku lagano čupale živce. Šetao je Ivica Tucak uz rub bazena k'o da bi najradije uskočio unutra, možda ne da zaigra nego 'stisne pokoju iza ušiju' našim majstorima.

Trebalo nam je sedam minuta da uopće zabijemo prvi gol (Josip Vrlić), a na prvi predah smo otišli - u minusu, 1-2. Protiv momčadi za koju je 'njemački' Hrvat Mateo Ćuk rekao: 'Možemo li dobiti Hrvatsku? Pa za nas igraju policajac i kuhar'!

Ali dobro su nam skuhali prvih osam minuta... Pa onda to plaćali u naredne 24. Stisnuli smo obranu, pustili ruku u napadu, počeli koncentrirano gađati iz daljine i - prednost je samo rasla.

Na polovici zadnje dionice imalo smo 16-6, velikih plus deset, a onda se (ajde, reći ćemo: logično) malo opustili. Tucak je rotirao maksimalno, svi su igrali, a Nijemci dobili šansu da bace malo šminke na konačni rezultat pa nakon pobjede u prvoj dođu do 4-4 u zadnjoj četvrtini.

Javi Garcia jedini nije zabio, ali se sa Nijemcima igrao asistirajući i žestokom obranom. Cijeli drugu i treću te pola zadnje četvrtine Njemačka je izgledala kao juniorski sastav (ulazno godište) koji sparira seniorima.

Po četvrtinama: 1-2, 6-2, 6-1 i 4-4. Pucački najraspoloženiji kod naših je bio Lovre Miloš s tri gola. Ante Vukičević, Andro Bušlje, Loren Fatović, Luka Bukić i Josip Vrlić zabili su po dva. Marko Bijač imao je deset, a pričuva Ivan Marcelić jednu obranu.

Kod Nijemaca: Marin Restović tri, a Ben Reibel i Maurice Jüngling po dva gola. U drugom susretu naše A skupine: Crna Gora-Slovačka 15-4.

I sutra će biti vaterpola, igraju naše reprezentativke. Dečkima je raspored u skupini ovakav: u četvrtak igraju sa Crnom Gorom od 20 i 30, a sa Slovacima će u bazen u subotu, od 16 sati.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci