Obavijesti

Sport

Komentari 110

Barakude mogu pojesti delfine: Jaki su, ali ne odgovaramo im

DVA BOLNA PORAZA Srbija je Hrvatsku pobijedila u finalu SP-a 2015. i lani u finalu Olimpijskih igara. U polufinalu SP-a večeras (22 sata) s protivnikom kojeg nismo dobili od 2010.

VIDEO

Čekamo taj trijumf dugo, predugo. “Barakude” su posljednji put potopile “delfine” prije sedam godina, u rujnu 2010. godine na Europskom prvenstvu u Zagrebu. Bilo je 10-9 u polufinalu.

U posljednjih sedam godina protiv Srba imamo jedan remi i pet poraza. Razbila nas je Srbija u finalu SP-a prije dvije godine i u finalu Olimpijskih igara prošle godine. Srbi drže sva zlata u ovom trenutku, čini se da su nedodirljivi.

- To je polufinale SP-a, šanse su 50-50, nisu oni uopće toliki favoriti - kaže nam bivši legendarni kapetan “barakuda” Samir Barać.

On je bio dio momčadi koja je Srbe srušila prije sedam, ali i prije deset godina u Melbourneu.

- Dobro se sjećam te utakmice. Oni su bili favoriti, baš kao i sad. Nitko nije očekivao da ćemo ih dobiti, a na kraju smo slavili tri razlike. Ključan je bio ulazak u utakmicu, šokirali smo ih - rekao je Miho Bošković, koji je s tri gola bio junak te pobjede u polufinalu SP-a 2007.

PROGNOZIRAJ REZULTAT!
Hrvatska će pobijediti!
Srbija će slaviti!
Do Quizzes
 
 
 
 
 
 

Bio je Bošković junak i posljednje naše pobjede protiv Srba prije sedam godina. I tad im je u Zagrebu zabio tri gola.

- Znali smo ih rušiti u velikim utakmicama, nadam se da će tako biti i danas. Strašno su jaki, ali njima ne odgovara naša igra. Mi igramo agresivnu obranu i, ako ponovimo partiju kao protiv Talijana, možemo u finale - optimist je Miho Bošković, koji je pohvalio sjajnog Sandra Sukna. Bilo je pitanje hoće li Sukno zbog loma prsta uopće igrati u Mađarskoj, ali je protiv Talijana s četiri gola potvrdio da je jedan od najboljih na svijetu.

- Sandro je čudesan, potvrđuje da je među najkompletnijim igračima - kaže Bošković.

Srbija je dobila sve četiri utakmice u Mađarskoj. S Australcima se doslovno poigrala u četvrtfinalu. Pobijedila ih je deset razlike.

- Uvijek postoji period u kojem neka reprezentacija dominira. Sad su to Srbi, nekad su bili Mađari. Mi se uvijek umiješamo. Igramo sjajno u Budimpešti - rekao je Barać.

Srbija je u Mađarsku došla s dva debitanta, a ozlijeđen im je Dušan Mandić. Taj sjajni ljevoruki igrač ima slomljeno rebro, zbog kojeg nije igrao u četvrtfinalu protiv Australije. Bez Mandića su Srbi sigurno slabiji, ali i dalje su tu velika imena. Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Miloš Ćuk... To su najjača imena ove Srbije.

Hrvatska je na posljednjih pet svjetskih prvenstava uvijek bila na postolju, ali je dobila samo jedno od tih pet polufinala. Valjda će i Srbi imati slab dan. Nama treba savršen, da slavimo novu medalju večeras prije ponoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba