Obavijesti

Sport

Komentari 267

Ništa od rumunjskog spasa: 'Barakude' su ispale sa Eura!

Ništa od rumunjskog spasa: 'Barakude' su ispale sa Eura!
1

Hrvatski vaterpolisti prije od očekivanog su se oprostili s Europskog prvenstva. Po neželjenom scenariju Crna Gora je dobila Srbiju, a Rumunji su izgubili od Nijemaca

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva u vaterpolu! 'Barakude' su prije Eura u Eindhovenu planirali pohod na medalju pa i zlato, no sasvim neočekivano oprostile su se od daljnjeg natjecanja već po skupinama.

Sasvim nevjerojatno to zvuči, ali današnji željeni scenarij nije se ostvario kako se priželjkivalo. Hrvatska nakon poraza od Njemačke u subotu nije odlučivala o svojoj sudbini. Uz današnju pobjedu protiv Španjolske moralo im se poklopiti da Srbija ne izgubi od Crne Gore, a ako bi se to dogodilo slabašna Rumunjska nije smjela izgubiti od Njemačke.

Svoj dio posla Rudićevi izabranici su ostvarili slavljem nad Španjolskom 11-10, no nakon toga ekspresno su se uključili u praćenje susreta Crne Gore i Srbije. 'Barakude' su mogle samo slegnuti ramenima nakon što su Crnogorci slavili s 11-7 gurnuvši ih na rub ispadanja. S početkom u 17.30 sati preostala im je posljednja nada u Rumunjskoj koja nije osvojila ni bod na prvenstvu.

No, Njemačka je slavila 10-9 i izbacila Hrvatsku s Europskog prvenstva. Bila je to tijesna završnica u kojoj je Rumunjska ima nekoliko prilika za izjednačenje, a najveća je bila 25 sekundi prije kraja. No, naš prolaz 'ukrala' je stativa koju su Rumunji zatresli i oprostili se zajedno s Hrvatskom u najranijoj fazi natjecanja. Posljednje sučeve odluke bile su dvojbene kad su isključili rumunjskog igrača u obrani te su propustili isključiti Nijemca koji je očigledno faulirao Rumunja u izglednoj prilici za gol. Zanimljiv je podatak da su Rumunji imali čak 16 isključenja naspram šest Nijemaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za to vrijeme Ratko Rudić je nemoćno pratio ispadanje svoje reprezentacije na tribini bazena u Eindhovenu samo dvije nakon što je  trijumfalno osvojio Europu na domaćem bazenu u Zagrebu. Njemačka kao treća ide u četvrtfinale.

Serijom 6-1 Hrvatska preokrenula Španjolsku

Nakon našeg ulaska u utakmicu nikakve kalkulacije nisu nam bile potrebne. S igrom iz prve četvrtine mogli smo već početi pakirati kofere. Pobjeda protiv Španjolske bila je imperativ. Gubili smo 3-0 u prvoj četvrtini, ali druga je bila sjajna. Sa 6-1 serijom preokrenuli smo utakmicu. Uslijedila je "crna rupa", pet minuta bez gola i Španjolci su se vratili u igru.

No Čudesni Pavić na golu "skinuo" je tri kontre i najzaslužniji je što Španjolci nisu potpuno preokrenuli utakmicu. U trećoj četvrtini smo se pribrali i prvi put poveli četiri gola razlike. Trebalo je u posljednjoj dionici samo završiti posao. 

Ali mi smo majstori u kompliciranju. Imali smo 11-6 četiri minute prije kraja, a onda opuštanje i evo Španjolaca na samo jedan razlike i napad. Imali su i igrača više, izradili akciju, ali čudesni Pavić nas je spasio obranom 15 sekundi prije kraja. 

Posljednje kolo Eura u skupini:

Hrvatska - Španjolska 11-10

Srbija - Crna Gora 7-11

Njemačka - Rumunjska 10-9

Ljestvica:

1. Srbija 12

2. Crna Gora 10 

3. Njemačka 9  

4. Hrvatska 9 

5. Španjolska 4

6. Rumunjska 0 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 267
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram