Sport

Komentari 1

Barakude na pripremama: Čeka ih susret protiv Crne Gore...

Barakude na pripremama: Čeka ih susret protiv Crne Gore...

Sretni smo da ponovo započinjemo s aktivnostima, nakon cijelog ovog perioda. Na okupljanje reprezentacije pozvano je 19 igrača. Veselimo se treninzima, rekao je izbornik Barakuda Ivica Tucak...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će nakon skoro tri mjeseca stanke, sljedeći utorak, 09. veljače, ponovo biti na okupu.

- Mi smo za razliku od nekih drugih sportova donijeli odluku o nastavku natjecanja tijekom ljetnog perioda. Smatramo da je to važno kako zbog samih sportaša tako i zbog samog sporta. Glavni cilj su nam kvalifikacije za Olimpijske igre koje su potvrđene za 14.-21. veljače - najavio je izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

Hrvatski vaterpolisti su u siječnju na Europskom prvenstvu u Budimpešti osvojili tek četvrto mjesto nakon dramatičnog poraza od Crne Gore u utakmici za broncu. Izbornik Tucak okrenuo se ka kvalifikacijama za Olimpijske igre i što boljem plasmanu u Tokiju, ali sve je pokvario korona virus koji je zaustavio sport na tri mjeseca i odgodio OI za sljedeću godinu. No reprezentativci su se okupili kako bi pojačali kemiju u momčadi i usuglasili ciljeve za sljedeću godinu. A prilika je i za uzvratiti Crnogorcima...

- Predstoji im čitav niz akcija seniorske reprezentacije te već sljedeći tjedan počinjemo s pripremama i utakmicom s Crnom Gorom koja će se održati u Dubrovniku. Nakon toga slijedi nastavak Prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj konkurenciji i čitav niz natjecanja mlađih dobnih selekcija, planiramo završiti i Final-four Regionalne lige te u kolovozu ponovo organizirati pripreme kao i veliki HEP međunarodni turnir. Reprezentaciji je potreban određeni fond utakmica, ujedno, naši konkurenti koji nas očekuju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre već se uveliko pripremaju – najavio je Perica Bukić.

Veliki međunarodni HEP turnir očekuje se krajem kolovoza s reprezentacijom Italije, Crne Gore i Grčke. Posljednju utakmicu hrvatska je reprezentacija odigrala još u veljači, a sljedeća ih očekuje u subotu 13. lipnja protiv reprezentacije Crne Gore u Dubrovniku.

- Sretni smo da ponovo započinjemo s aktivnostima, nakon cijelog ovog perioda. Na okupljanje reprezentacije pozvano je 19 igrača međutim moram odmah napomenuti da Ante Vukičević nažalost neće biti u mogućnosti da se priključi, s obzirom da bi po povratku u Francusku morao u karantenu. Veselimo se da započinjemo s treninzima, dok ćemo na utakmici s reprezentacijom Crne Gore utvrditi kakvo je trenutačno stanje igrača – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najčitaniji članci