Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Barakude' potopile i Japance za izravan plasman među osam

'Barakude' potopile i Japance za izravan plasman među osam
1

Hrvatski vaterpolisti besprijekorno su odradili prvi krug Svjetskog prvenstva u Budimpešti svladavši Japan 16-6 bez suspendiranog izbornika Tucka. Slijedi nam četiri dana odmora

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija očekivano je pobijedila Japan 16-6 u trećem kolu skupine D Svjetskog prvenstva u Budimpešti i potvrdila prvo mjesto koje joj jamči izravan plasman u četvrtfinale.

U ovoj utakmici zbog crvenog kartona protiv Rusije nije bilo izbornika Ivice Tucka pa je momčad vodio njegov pomoćnik Mile Smodlaka. Protiv najslabijeg protivnika u skupini nije bilo nikakvih problema, već nakon prve četvrtfine vodili smo 6-1, a do kraja rutinski lagano povećavali prednost uz stopostotnu iskorištenost igrača više (7/7).

- Osvojili smo prvo mjesto i učinili sve što smo planirali. Bila je to sjajna utakmica, tako da je zasad sve u redu. Naš je prvi cilj na ovom prvenstvu bilo prvo mjesto u skupini i četvrtfinale, a sljedeći nam je cilj dobiti to četvrtfinale - rekao je izbornik Tucak i dodao:

- Idemo korak po korak, naši potencijalni protivnici su Italija i Mađarska, ali nismo koncentrirani na njih, nego na sebe i naš način igre. Vidjet ćemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska potopila Japan i potvrdila plasman u četvrtfinale

Posted by Hrvatski vaterpolski savez on 21. srpnja 2017

Najefikasniji u našim redovima bili su Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković i Sandro Sukno s tri gola, a Marko Bijač upisao je 11 obrana. Kod Japanaca je najviše zabio Atushi Arai, dva komada.

- Sve je bilo dobro od početka do kraja. Spremili smo se na njih i nismo im htjeli dati priliku da uđu u ritam, vidjeli smo koliko je to stajalo Amerikance kad su im dali priliku. Igrali smo svoju utakmicu i na kraju rezultat govori sam za sebe - izjavio je Fatović.

"Barakude" će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta između trećeplasirane selekcije iz skupine A (Kazahstan?) i drugoplasirane iz skupine B (Italija?). Ta se utakmica igra u nedjelju, a naše četvrtfinale u utorak od 20:30 ili 22 sata. Slijedi nam, dakle, četiri dana odmora.

Prođemo li četvrtfinale, u borbi za medalje vrlo vjerojatno ćemo igrati protiv Srbije koja je osvojila skupinu C i čeka pobjednika meča između drugog sastava skupine A (Brazil?) te trećeg iz skupine B (Australija?).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine