Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Barakude' remizirale s Grčkom u Splitu i osigurale četvrtfinale

'Barakude' remizirale s Grčkom u Splitu i osigurale četvrtfinale
6

Nakon preokreta i dramatične završnice, hrvatska vaterpolo reprezentacija u posljednjem susret skupine B remizirala je protiv Grčke 5-5. U četvrtfinalu ih čeka bolji iz ogleda Nizozemska-Gruzija

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija uspjela se izravno plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva u Splitu zahvaljujući 5-5 (0-2, 0-0, 3-1, 2-2) remiju protiv Grčke u posljednjoj utakmici skupine B.

Pokretanje videa...

Roko, maskota EP-a u vaterpolu 01:26

Hrvatska je tim remijem osvojila prvo mjesto u skupini sa sedam bodova, olimpijski doprvak Grčka je druga s pet bodova ispred Francuske s četiri i Malte bez bodova.

Po pogodak za Hrvatsku postigli su Marko Žuvela, Josip Vrlić, Konstantin Harkov, Jerko Marinić-Kragić i Rino Burić, dok su za Grčku po dva gola postigli Alexandros Papanastasiou i Angelos Vlachopoulos, a jedan Konstantinos Genidounias.

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska - Grèka

U prve dvije četvrtine Hrvatska nije uspjela postići niti jedan pogodak izvrsno raspoloženom grčkom vrataru Konstantinosu Limarakisu koji je u tom razdoblju obranih svih 10 pokušaja koji su išli u okvir njegova gola. Dodouše, većinom su to bili šutovi koji su išli ravno u njega. No, vrlo raspoložen je bio i hrvatski vratar Marko Bijač koji je s nekoliko bravuroznih intervencija zadržao svoju momčad u igri, odnosno na minusu od samo dva gola.

Početkom drugog poluvremena Hrvatska je napokon pronašla rješenje za Limarakisa, prvo je Žuvela pogodio za 1-2 u situaciji s dva igrača više nakon minutu i pol igre, da bi minutu potom Vrlić poravnao na 2-2. 

Europsko prvenstvo u vaterpolu za muškarce, Hrvatska - Grèka

Marinić-Kragić je sjajnim dalekometnim šutom u prvom napadu posljednje četvrtine doveo Hrvatsku u vodstvo od 4-3, a ispostavilo se kako je to ostalo jedino vodstvo naše reprezentacije u ovoj utakmici. Papanastasiou i Vlachopoulos su sredinom posljednjeg dijela vratili Grčku u vodstvo od 5-4 da bi Rino Burić na asistenciju Lazića pogodio za 5-5 u posljednjoj sekundi napada s igračem više 2:52 minute prije kraja.

Do kraja susreta sjajni Bijač je obranio dva vrlo teška udarca Vlachopoulosa te odveo Hrvatsku izravno u četvrtfinale koje je na programu u utorak, dok će Grčka u nedjelju u drugom krugu igrati protiv Izraela. 

Sljedeći suparnik Hrvatske bit će bolji iz susreta Nizozemska - Gruzija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europsko prvenstvo u vaterpolu 20.30 , SPALADIUM ARENA
Hrvatska
5 : 5
Grčka
Sortiranje događaja
32'

Kraj dramatičnog susreta u Splitu. 

Hrvatska je nakon preokreta i drame uspješno osigurala izravan plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva te ih u utorak čeka bolji iz dvoboja Nizozemska-Gruzija. 

29'

Sjajni Marko Bijač ima deset obrana. Sa smiješkom je sada obranio Grcima. Još je malo vremena do kraja... Idemo Hrvatska!

28'

Za vodstvo Grčke zabio je Vlachopoulos, a u zadnjoj sekundi napada zabio je Burić. Idemo Hrvatska!

26'

Žuvela je dobio isključenje zbog prekršaja, Bijač je fenomenalno obranio, ali Grci su iskoristili igrača više i kaznili Hrvatsku te izjednačili. Za 4-4 zabio je Papanastasiou. 

25'

Početkom četvrte četvrtine ponovno je Hrvatska izborila napad. Marinić-Kragić zabija gol i diže Spaladium Arenu na noge! Tako je! 

Komentari 22