Obavijesti

Sport

Komentari 14

Barakude u polufinalu EP-a protiv Srbije ili Crne Gore!

Barakude u polufinalu EP-a protiv Srbije ili Crne Gore!
10

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je sa 8-5 pobijedila Italiju i izravno se plasirala u polufinale Europskog prvenstva kao najbolja ekipa u skupini

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva! Nakon natjecanja po skupinama, 'Barakude' su osvojile prvo mjesto i izravno zaslužile plasman među četiri najbolje reprezentacije. Prije utakmice s Talijanima znali su se svi rezultati i Hrvatska je 'samo' morala pobijediti jake Talijane koji su slavili u sve četiri dotadašnje utakmice.
Prvo poluvrijeme bilo je dosta tvrdo i izjednačeno, igrao se gol za gol, a na odmor se otišlo sa rezultatom 4-4. I onda kao da su se Rudićevi izabranici naljutili. Fantastičnom obranom potpuno su zaustavili Italiju, a Pavić je još bolje branio, među obranama se našao i peterac te napad sa dva igrača manje. Gledatelji su podignuli atmosferu, a Barakude su nemilice zabijale. U posljednjoj četvrtini nije pao ni jedan jedini gol! I Hrvatska je pobijedila 8-5!
- Bila je ovo naša najbolja igra na turniru, superiorno smo pobijedili. Imamo četiri dana da se pripremimo za polufinale. Zahvaljujemo se navijačima, bili su izvrsni, a najviše su nam pomogli na početku kad je najviše trebalo - rekao je Sandro Sukno, najefikasniji naš igrač sa tri gola.
Samir Barač napomenuo je kako im je očito dobro došao poraz na početku EP-a protiv Crne Gore.
- Nekad nije najbolje otvoriti s pobjedom, a mi se evo dižemo iz utakmice u utakmicu. Obrana je bila sjajna.
Uz Hrvatsku se u polufinale plasirala i Mađarska iz druge grupe. U polufinalu ćemo igrati protiv pobjednika utakmice Srbija - Crna Gora koja se igra u utorak.

LIVE
1. ČETVRTINA
Nije počelo dobro, Talijani su poveli 1-0. Već u idućem napadu smo ekspresno izjednačili. S igračem više Sandro Sukno zabio je iz teške pozicije, od prečke u golmana pa u gol, Hrvatska vodi 2-1! Muslim je rasparao mrežu iz daljine, sjajan udarac! Talijani su smanjili zaostatak i kraj je četvrtine, Barakude vode 3-2.

2.ČETVRTINA
Nakon tri minute igre Gallo je zabio pravu 'bombu' iz velike udaljenosti za 3-3. Hrvatska je iskoristila igrača više, Sukno je zabio svoj drugi gol za novo vodstvo. Obranili smo se s igračem više, a onda nam je suđen faul u napadu. Sjajna polukontra, no Buriću je talijanski golman obranio udarac. Kontra na drugoj strani za 4-4. Opet smo imali igrača više, ali nismo ga iskoristili. Gotovo je prvo poluvrijeme.

3.ČETVRTINA
Maro Joković simulirao je udarac i dodao Dobudu koji je iz prve gurnuo u gol, sjajno! Igra se gol za gol, naši minimalno vode. Sukno je zabio svoj treći gol i Hrvatska ima 7-5! Pavić je obranio peterac, a onda smo se obranili sa dva igrača manje! U zadnjoj sekundi napada zabio je Bušlje sjajnu golčinu sa 7-8 metara! Vodimo 8-5! Atmosfera na bazenu je fantastična.
4.ČETVRTINA
Napad za napadom je neuspješan na obje strane. Već tri minute igra se bez gola. Nevjerojatno, posljednja četvrtina završila je bez golova, ali hrvatska je pobijedila 8-5!
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener