Obavijesti

Sport

Komentari 62

Barcelona je od mene napravila najveću budalu u nogometu...

Barcelona je od mene napravila najveću budalu u nogometu...
20

Prije deset godina Tom Henning Ovrebo je sramotnim suđenjem gurnuo Barcelonu u finale Lige prvaka protiv Chelseaja. Zbog prijetnji smrću policija ga je pratila sve do aerodroma, otkrio je Norvežanin

VIDEO

U ponedjeljak je bilo točno 10 godina od jedne od najvećih krađa u povijesti nogometa.

Večer u kojoj je Hening Ovrebo pretvorio Barcelonu u Uefalonu
Večer u kojoj je Hening Ovrebo pretvorio Barcelonu u Uefalonu

Čitavo desetljeće je prošlo otkako je Barcelona u kontroverznoj utakmici s Chelseajem izborila finale Lige prvaka. Tamo ju je odveo gol u gostima kojeg je u 93. minuti dao Andres Iniesta. Navijači Chelseaja, ali i ostali nepristrani ljubitelji nogometa taj 6. svibanj 2009. godine prozvali su danom kada je rođena 'Uefalona'.

Utakmica će zauvijek ostati upamćena po kriminalnim pogreškama glavnog suca Toma Henninga Ovreba koji Chelseaju nije sudio četiri penala, a Erica Abidala nije isključio na vrijeme. Deset godina nakon utakmice koja je bacila ogromnu mrlju na njegovu sudačku karijeru, Ovrebo se u intervjuu za magazin 'Panenka' prisjetio svega. I naravno, zažalio je što tada nije bilo VAR-a koji mu je mogao pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Soccer - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Chelsea v Barcelona - Stamford Bridge

- Volio bih da sam imao pomoć VAR-a toga dana - kaže Ovrebo i nastavlja:

- Nakon prvog poluvremena moji pomoćnici i ja smo imali osjećaj da dobro kontroliramo utakmicu. Na kraju utakmice, više nisam imao taj osjećaj - ispričao je.

Ovrebo nije sudio penale nakon što je Dani Alves srušio Florenta Maloudu, a Eric Abidal Didiera Drogbu,  Yaya Toure je potom dva puta srušio Anelku pred golom. Kasnije je Gerard Pique rukom blokirao udarac Nicolasa Anelke, a udarac Michaela Ballacka je u ruku pogodio Samuela Eto'oa.

Od uglednog suca do 'najveće budale'

Ballackov pokušaj se dogodio brzo nakon Iniestinog izjednačujućeg gola, a Ovrebo priznaje da mu je bilo jako teško ostati pribran pod pritiskom domaćih igrača.

- Govorio sam kako moram ostati miran, ali unutar sebe sam ključao. Tek u svlačionici sam shvatio koliko je sve kontroverzno bilo. U samo dva sata sam od uglednog suca postao najveća budala u međunarodnom nogometu - kaže Ovrebo koji je nakon utakmice primao i prijetnje smrću.

Soccer - UEFA Champions League - Semi Final - Second Leg - Chelsea v Barcelona - Stamford Bridge

- Policija nas je ispratila sa stadiona, pratili su nas sve dok nismo ušli u avion koji nas je vratio kući. Prijetnje smrću su više bile reakcija na frustraciju zbog ispadanja i na ulogu koju sam ja odigrao u tome nego što su me uistinu željeli ubiti.

Didier Drogba je nakon utakmice u televizijske kamere vikao: 'Uefa je je*ena sramota!", ali nije to puno diralo Barcelonu koja je te godine osvojila Ligu prvaka. U finalu su s 2-0 Manchester United srušili Eto'o i Messi.

Ovrebovih 6 pogrešaka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu