Obavijesti

Sport

Komentari 19

Napoli remizirao na Camp Nouu, Rangersi razbili Dortmund

Napoli remizirao na Camp Nouu, Rangersi razbili Dortmund
3

Barca je većinu prvog poluvremena prijetila Napoliju, ali su imali problema u završnici napada. Gosti su kaznili Katalonce golom Zielinskog, a u drugom poluvremenu Torres je poravanao rezultat iz penala

U prvom susretu play-offa Europske lige Rangers je na gostovanju u Dortmundu pobijedio Borussiju sa 4-2, dok su Barcelona i Napoli na Camp Nou odigrali 1-1.

Pokretanje videa...

Messi maše fanovima u Parizu nakon transfera u PSG VIDEO

Barcelona Napoli su na Camp Nou odigrali 1-1. Bio je to prvi Barcin nastup u ovom natjecanju u posljednjih 18 godina.

Domaćin je imao prvu priliku na utakmici, u 5. minuti je pucao Pedri, ali nije bio dovoljno precizan. Napoli je uzvratio u 22. minuti, pucao je Victor Osimhen, ali je Marc-Andre ter Stegen odlično reagirao. U 27. minuti je zaprijetio Ferran Torres, no nije bilo promjene rezultata. Dvije minute kasnije jest, Napoli je stigao do prednosti golom Piotra Zielinskog.

Barcelona je uspjela izjednačiti u 59. minuti golom Ferrana Torresa iz kaznenog udarca. Katalonci su dominirali u nastavku susreta, uputili su 21 udarac, Napoli samo četiri, ali ostalo je 1-1.

Europa League - Play Off First Leg - FC Barcelona v Napoli

Škotski prvak je 150. rođendan kluba proslavio sjajnom predstavom protiv Borussije Dortmund slavivši sa 4-2. Gosti su imali 3-0 i 4-1, no Borussija je uspjela smanjiti na dva gola minusa što joj ostavlja nadu uoči uzvrata jer više nema pravila koje favorizira gol u gostima.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti već u 10. minuti. Borna Barišić je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao, no Gregor Kobel je obranio. Borussija je u nastavku dominirala, imala je veći posjed lopte no u završnici poluvremena škotski velikan je u razmaku od tri minute zabio dva gola.

Europa League - Play Off First Leg - Borussia Dortmund v Rangers

U 38. minuti je James Tavernier realizirao jedanaesterac nakon što je Dan-Axel Zagadou igrao rukom. Tri minute kasnije Rangers je zabio i drugi gol. Joe Aribo je loptu ubađenu iz kornera prenio na drugu stativu gdje je usamljeni Alfredo Morelos lagano zabio za 2-0.

Sjajnu predstavu Rangers je nastavio i u drugom poluvremenu. Već u 49. minuti John Lundstram je pogodio za 3-0 nakon sjajnog prodora i asistencije Ryana Kenta. Samo dvije minute kasnije Jude Bellingham je udarcem s ruba kaznenog prostora smanjio na 1-3. Golijada se nastavila u 54. minuti novim golom Morelosa za velikih 4-1 škotskog sastava. Kakvu takvu nadu za Borussiju uoči uzvrata u Glasgowu donio je Raphael Guerreiro u 82. minuti lijepim golom sa 20-tak metara.

Borna Barišić je odlično odigrao cijeli susret za Rangers.

Europa League - Play Off First Leg - Zenit St Petersburg v Real Betis

Golijadu su vidjeli i gledatelji na Krestovski stadionu u St Petersburgu, gdje je Real Betis pobijedio Zenit sa 3-2. Zanimljivo, svih pet golova je palo u prvom dijelu dok su mreže u nastavku mirovale.

Gosti su vrlo brzo poveli 2-0 golovima Guida Rodrigueza (8) i Williama Josea (18), no Zenit se uspio vratiti preko Artema Dzjube (25) i Malcolma (28). Ipak, Betis je u 41. minuti zabio i treći gol, a strijelac je bio Andres Guardado.

Dejan Lovren nije nastupio za Zenit zbog ozljede gležnja.

Šerif je nastavio s odličnim europskim rezultatim pobijedivši Bragu sa 2-0, a golove su zabili Sebastien Thill (43-11m) i Traore (83).

Šerif je ove sezone postao prvi moldavski klub koji se plasirao u natjecanje po skupinama Lige prvaka, postao je prvi moldavski klub koji je pobijedio real Madrid, te prvi koji je "prezimio" u Europi.

Večeras su na rasporedu još četiri utakmice, a sastaju se Sevilla - Dinamo, Porto - Lazio, RB leipzig - Real Sociedad, te Atalanta - Olympiakos.

Uzvratni susreti susreti su 24. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Europska liga 18.45 , CAMP NOU
Barcelona
Torres 58'
1 : 1
Napoli
Zielinski 29'
Sortiranje događaja
90+8'

Sudac je konačno odlučio svirati kraj utakmice nakon devet minuta sudačke nadoknade. 

90+2'

Nevjerojatno što je večeras sve promašio Ferran Torres. Još jednom je opalio  prema golu, ali lopta odlazi visoko iznad gola. 

90'

De Jong je primio loptu s boka u kaznenom prostoru i škaricama probao zabiti, ali lopta odlazi pored gola.

Četvrti sudac pokazao je još četiri minute sudačke nadoknade. 

Žuti karton zbog zadržavanja igre dobio je Meret.

87'

Kakva prilika za Barcelonu. Ali Ferran Torres ponovno je promašio. Bila je to odlična prilika, ali Torres je nekontrolirano pucao i lopta odlazi visoko iznad gola. 

81'

Xavi se također odlučio na zamjenu. Mingueza izlazi, a ulazi Dest.

Komentari 19