Obavijesti

Sport

Komentari 6

Barišić: Gerrard je vjerovao u mene i sad mi pjevaju pjesme!

Barišić: Gerrard je vjerovao u mene i sad mi pjevaju pjesme!
6

U Hrvatskoj sam igrao jednom tjedno, u Škotskoj se igra svaka tri dana. Fizički aspekt igre tu je daleko izraženiji, trebalo mi je vremena da se naviknem, ali vjerovao sam u sebe, kaže Borna Barišić

VIDEO

Susret Borne Barišića sa škotskim nogometom nije bio bogzna kako lagan. Steven Gerrard svim je silama tražio hrvatskog lijevog bočnog, Osijeku je iskeširao 2.5 milijuna eura, ali... Trebalo je vremena da Glasgow i Rangersi upoznaju pravog Barišića.

Pokretanje videa...

01:05

Borna Barišić je u Škotskoj od prošlog ljeta. Ove sezone oduševio je golom St. Mirrenu i vrhunskom europskom predstavom protiv Feyenoorda prošlog tjedna.

Rangersi su pobijedili 1-0, Barišić sjajno odigrao cijelu utakmicu na lijevoj strani obrane u Gerrardovom 4-3-3, a za škotski The National objasnio je zašto mu je trebalo vremena da opravda povjerenje legendarnog Engleza koji vodi Rangerse.

- Mislim da je Gerrard shvatio i zato je, unatoč pričama o tome da nisam za škotski nogomet, vjerovao u mene, a razlog je jednostavan: u Škotskoj je fizički aspekt igre daleko izraženiji i zato nisam odmah iz HNL-a ušao u puni ritam SPL-a - govori Barišić.

- Profesionalac sam, igram za svjetski veliki klub i normalno da šef nije mogao izaći pred novinare i reći "Čujte, dečko je došao iz Hrvatske, strpite se malo". U današnjem se nogometu traži sve i odmah, a mene su počele zaustavljati ozljede. U hrvatskoj sam ligi igrao jednom tjedno, ovdje se igra svaka tri dana i to u daleko jačem ritmu - objašnjava Borna.

Hrvatska protiv Azerbajdžana igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2020.

- Trebalo je paziti da ne počnem slagati ozljede jednu na drugu jer onda tome nema kraja, a forma se ne može uhvatiti nikako. A kritike... Pa one dokače i Cristiana i(li) Messija, a gdje ne bi mene. Ali vjerovao sam i vjerujem u ono što mogu napraviti pa mi je jako drago da sada navijači vide koliko mogu.

Vrtjele su se priče o interesu Bešiktaša i Dijona, prednost na lijevoj strani imali su Flanagan i Halliday...

- Istina, ali niti u jednom trenutku nisam pomislio otići iz Rangersa. Neću izgubiti fokus, a osim toga: presretan sam tu gdje jesam. Iskustva iz prošle sezone jako su mi pomogla koliko god tepka bila.

Budimpešta: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2020. između Mađarske i Hrvatske

Sada se s tribina ori navijačka pjesma, posebno za Barišića.

- Čujem i uživam! Fenomenalno je to - kaže lijevi bočni koji uživa u sjajnoj sezoni, i u Rangersima i u hrvatskoj reprezentaciji.

Za razliku od Erosa Grezde s kojim je skupa igrao i u Osijeku, a koji je pred odlaskom sa Ibroxa zbog nedopustivog prekršaja, pljuvanja protivničkog igrača.

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoče kvalifikacijskih susreta
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe