Obavijesti

Sport

Komentari 20

Barišić moli prije puta u Split: Neka derbi bude čin radosti!

Barišić moli prije puta u Split: Neka derbi bude čin radosti!
1

Predsjednik Dinama Barišić pokušava smiriti tenzije uoči subotnjeg derbija i uputio je otvoreno pismo u kojem poziva da utakmica bude "čin razumijevanja i tolerancije"

VIDEO

U subotu u 20 sati igra se jedini istinski hrvatski derbi između Hajduka i Dinama, a atmosfera uoči njega nikad nije bila lošija zbog konstantnog prepucavanja između Mamića i Maleša. Derbiji su u posljednje vrijeme uvijek obilovali žestinom, a s obzirom da će na Poljudu biti svatko protiv svakog (Mamić protiv Maleša, Poljud protiv Mamića, Boysi protiv Mamića, Boysi protiv Torcide, Torcida protiv Šimunića, Maleš protiv HNS-a, hajdukovci protiv sudaca...), predsjednik Dinama Mirko Barišić pokušava smiriti tenzije i uputio je otvoreno pismo koje prenosimo u cijelosti:

"Nalazimo se pred velikim športskim događajem. Igra se nogometni derbi između HNK Hajduk i GNK Dinamo u Splitu 10. rujna 2011. godine.

U predvečerje ovoga velikoga derbija došlo je do neželjenih nesporazuma između naših klubova koji su neizvjesnost nogometne igre i interes navijača stavili u drugi plan. Medijski prostor pun je crnih slutnji i teških riječi.

U ime GNK Dinamo iskreno želim i molim da ovaj zaista veliki športski događaj pretvorimo u čin međusobnog razumijevanja, tolerancije i radosti. Veliko je bogatstvo kada jedan narod ima u športu ovako veliko i neizvjesno sučeljavanje. Našoj napaćenoj zemlji danas je zajedništvo potrebno u svim djelatnostima. To se dakako odnosi i na šport, pa se stoga snažno potrudimo, da naš veliki nogometni derbi i događaji oko njega, bude potvrda naše zrelosti i i odgovornosti. Uvjeren sam da to od nas očekuju prijatelji i navijači oba kluba, kao i svekolika hrvatska javnost. Mi iskreno želimo kroz ovakve susrete promicati ljepotu nogometne igre, neizvjesnost i međusobno uvažavanje. Molim da naši sportski protivnici i prijatelji učine isto, jer to je jedini pravi put da iskreno obradujemo naše ljude kao prave poklonike športa i nogometne igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Radujemo se dolasku u naš Split, u želji da se zajednički veselimo bez obzira tko će biti pobjednik. Nikada se nemojmo umoriti na stvaranju zajedništva, razumijevanja i uvažavanja.

Želimo da, nakon ovog derbija, otvorimo novu stranicu međusobne suradnje i poštovanja. To će biti poticajni prilog za stvaranje zdravih odnosa u cjelokupnom nogometnom športu.

U pozitivnom ozračju dolazimo u Split uvjereni, bez obzira na rezultat, da će oba naša kluba biti pobjednici."

Predsjednik GNK Dinamo, dipl.ing. Mirko Barišić  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem