Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Bartolović je ujedinio Cibaliju i Vinkovce za razliku od Paculta'

'Bartolović je ujedinio Cibaliju i Vinkovce za razliku od Paculta'
1

Ne želim podcijeniti Split ili bilo koji klub, ali po tradiciji, Cibalija je među pet najvećih klubova u Hrvatskoj, rekao je legendarni igrač vinkovačkog kluba, Tomislav Pavličić

VIDEO

Borba za goli život u HNL-u došla je do točke usijanja. Četiri kola prije kraja, RNK Split bježi vinkovačkoj Cibaliji pet bodova i pravo 'finale' igrat će se u Vinkovcima u nedjelju od 19 sati.

Uoči utakmice sezone za slavonsku momčad, svoje viđenje situacije ponudio nam je legendarni igrač 'nebeskoplavih' Tomislav Pavličić.

- Očekujem jednu ratničku utakmicu, borbu za svaki dio terena jer ipak se radi o utakmici sezone - započeo je bivši ofenzivac pa nastavio:

- Vidim da se pumpa atmosfera u gradu i jako mi je drago zbog toga! Neka se ponovi rezultat iz prošle utakmice u Vinkovcima kada smo ih dobili 1-0. To će nam biti dovoljno i samo pobjeda dolazi u obzir - jasan je Pavličić.

'Cibalia je među pet najvećih klubova u Hrvatskoj po tradiciji'

Po općem dojmu u domaćim nogometnim kuloarima, nekako vlada dojam da je Cibalia - omiljenija. 

- Mene kao Vinkovčanina to čini sretnim. Ne želim podcijeniti Split ili bilo koji klub, ali po tradiciji, Cibalija je među pet najvećih klubova u Hrvatskoj. Ne vjerujem da će bilo što drugo utjecati na konačan epilog osim rezultata na terenu. I mislim da će ga 'nebeskoplavi' ostvariti - rezimira bivši igrač vinkovačke momčadi.

Cibaliji je krenulo bolje otkako je na klupu sjeo Mladen Bartolović, legendarni igrač kluba i miljenik Ultrasa.

- Znate i sami da je on bio moj favorit za trenera. Za sada, meni to izgleda dobro. Uzeo je četiri boda i ako dobije u nedjelju, na pravom je putu. Čujemo se povremeno, razgovaramo i dijelimo mišljenja. Vidim da mu je jako stalo i da daje cijelog sebe za uspjeh. Trebamo ga svi pustiti da radi svoj posao, jer bio je odličan igrač koji je skupio veliko iskustvo. Igrači imaju što naučiti od njega i drago mi je vidjeti Cibalijine klince u prvoj momčadi. Vjerujem da ce ih u budućnosti biti još i više - kaže Pavličić pa nastavlja:

- Bartol im je donio mirnoću i zajedništvo. Igrači danas vjeruju da mogu ostati u ligi.

Problemi za Vinkovčane ukoliko se Split zatvori

Utakmica vrijedna prvoligaškog života vrlo je blizu, domaći nemaju pravo na grešku.

- Prije svega, mislim da je Cibalia u boljoj formi. Zatim, igraju kod kuće i Ultrasi će napraviti dobru atmosferu što je veliki plus. Uz to, još Split dolazi bez najboljeg igrača Pešića. Tu vidim prednosti domaće momčadi - govori Tomislav pa nastavlja:

- Brine me jedino da se Split ne zatvori u bunker jer koliko sam vidio u Vinkovcima, mislim da Cibaliji fali lucidni veznjak koji bi mogao podvaliti ekstra loptu ili napraviti višak neposredno ispred gola. Tu su tanki. Ipak, dajem svejedno veliku prednost Cibaliji - jasan je Tomislav.

Ako hoćete u postotcima...

- Za ovu utakmicu Cibaliji dajem 65% šansi za pobjedu, pa ukoliko pobjedi, 50-50 su šanse za ostanak u ligi. Pobjedom bi bili u velikoj psihološkoj prednosti - zaključuje Pavličić.

Bartolović je pokrenuo grad za razliku od Paculta

I da u nedjelju utakmica istine ne prođe kako se u Vinkovcima očekuje, nije katastrofa.

- Ispadanje iz lige ne bi predstavljalo kraj svijeta. Treba ostaviti trenera i napraviti momčad od domaćih igrača, dovesti trojicu ili četvoricu pravih igrača i vratiti se ekspresno tamo gdje nam je mjesto - govori Pavličić.

Atmosfera u Vinkovcima je nogometna, svi vjeruju u uspješan epilog, unatoč najavama iz Splita kako dolaze skroz spremni u Vinkovce.

- Dolazak Bartolovića je podigao atmosferu. Grad ponovno diše s klubom i svi znamo da i naš trener tako razmišlja. Za razliku od prethodnika Petera Paculta - završava Pavličić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj