Obavijesti

Sport

Komentari 9

Baš je neće: Vekić drugi put u istom tjednu ispala u 1. kolu...

Baš je neće: Vekić drugi put u istom tjednu ispala u 1. kolu...
1

U ponedjeljak ju je na startu turnira na tvrdoj podlozi u kineskom Wuhanu s 2-1 u setovima iznenadila Tunižanka Jabeur, a sada je Donnu Vekić u prvom kolu u Pekingu sa 3-6, 6-1, 7-6 (3) dobila Kiki Bertens

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira tenisačica u Pekingu, bolja od nje je u susretu 1. kola bila Nizozemka Kiki Bertens sa 3-6, 6-1, 7-6 (3) nakon dva sata i 20 minuta igre.

Bio je ovo šesti međusobni susret Vekić i Bertens i treća pobjeda Nizozemke.

Vekić je odlično odigrala prvi set, služio ju je servis, a iskoristila je i svoju prvu "break-loptu" za prednost od 3-1. Odmah u sljedećoj igri morala je spašavati 15-30, a nakon što se izvukla iz te situacije mirno je privela prvu dionicu igre u svoju korist.

Nažalost, početkom drugog seta Vekić je izgubila servis iako je imala 40-15 u toj igri, a nakon što je još jednom pokleknula na svom početnom udarcu i to bez osvojenog poena za 1-5 bilo je jasno da će o pobjednici odlučivati treći set.

I dok su u prva dva seta viđena samo tri "breaka" u trećem je svaka igračica po tri puta gubila svoj servis. Vekić je imala prednost od 3-1 samo da bi pala u zaostatak od 3-4 uz servis Nizozemke. Ipak, uspjela je poravnati na 4-4 samo da bi potom opet izgubila servis za 4-5. Bertens nije uspjela odservirati za meč, pa se drama produžila do "tie-breaka". Nažalost, u odlučujuću igru bolje je krenula Bertens, povela sa 3-0, pa i 6-2 i na kraju izborila pobjedu. (jć)