Obavijesti

Sport

Komentari 53

D. Luiz u zadnjoj minuti zabio za slavlje; Prvi poraz Benfice

D. Luiz u zadnjoj minuti zabio za slavlje; Prvi poraz Benfice
14

Još uvijek aktualni europski prvak Chelsea ostvario je važnu pobjedu na gostovanju kod Basela 2-1 u prvoj polufinalnoj utakmici EL-a. Fener je svladao Benficu 1-0

VIDEO

St. Jakobs Park u svih šest utakmica u Europskoj ligi ove sezone nije vidio poraz Basela, štoviše, pred svojim navijačima je samo jednom remizirao. Plasman u polufinale stvorio je veliku euforiju u klubu, koji slavi najveći uspjeh u povijesti, a kad s druge strane stoji engleski klub, Basel ne mora brinuti jer su tamo padali i Manchester United te Tottenham.

Sve do večeras. Pozitivan niz došao je kraju u prvoj polufinalnoj utakmici EL-a u kojoj je još uvijek aktualni europski prvak Chelsea napravio velik posao ka plasmanu u finale na Amsterdam Areni 15. svibnja.

Londončani su praktički u posljednjim sekundama došli do važne 2-1 pobjede kod Basela stvorivši time značajnu prednost uoči uzvrata za tjedan dana na Stamford Bridgeu.

Basel je u ovoj utakmici bio autsajder, kao i uostalom protiv Tottenhama, te zbog toga nisu imali previše za izgubiti, no imaju za čime žaliti jer su remi ispustili praktički u posljednjim sekundama. Čovjek odluke bio je David Luiz, koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio iz slobodnjaka s 20 metara i srušio neosvojivu Baselovu utvrdu, koja je pala prvi put nakon kolovoza 2012. (poraz od Cluja).

No Švicarci su gubili gotovo cijelu utakmicu, točnije od 12. minuti kad je Moses udarcem glavom doveo Chelsea u vodstvo. U nastavku je Basel pogodio stativu preko Stockera u 48. minuti, a istom je mjerom uzvratio Torres pogodivši okvir gola u 54. minuti,

U 87. minuti domaćini su ipak izjednačili na 1-1 golom Schära iz sumnjivog dosuđenog penala. No nakon velikih promašaja Oscara i Terryja, pravdu Chelseaju zadovoljio Luiz u 93. minuti prizemnim udarcem u bliži kut golmana Sommera.

Fener minimalno pobijedio

U drugoj utakmici Fenerbahče je u Istanbulu došao do 1-0 pobjede nad Benficom, a junak je bio Korkmaz, koji je zabio u 72. minuti. Domaća momčad bila je bolja na terenu, a mogla je i uvjerljivije slaviti, no nije imala sreće jer je triput gađala okvir gola gostiju. Tako je Benfica pretrpjela prvi ovosezonski poraz u Europskoj ligi.

Uzvrati se igraju 2. svibnja

Europska liga, polufinale (prva utakmica):

  • Basel - Chelsea 1-2 (Schär 87 / Moses 12, Luiz 90+3)
  • Fenerbahçe - Benfica 1-0 (Korkmaz 72)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica