Obavijesti

Sport

Komentari 1

"Baterije su se totalno istrošile, idem se odmoriti na par dana"

"Baterije su se totalno istrošile, idem se odmoriti na par dana"
1

Želim pobijediti u svih pet disciplina. Ajme, bit će to jako teško, ali neću odustati. Kao i osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju, rekao je Kostelić

VIDEO

Kakav dan! O ovome sam maštao dok sam bio klinac i zato mi je sve pomalo čudno. Kao da sam u nekakvom snu, rekao je Ivica Kostelić nakon što je u švicarskom Lenzerheideu i službeno postao najbolji skijaš na planeti.

Napravio je zvijezdu i sa stilom iskoračio na postolje. Primio je slalomski Mali kristalni globus, a nekoliko minuta poslije, i Veliki. Poljubio ga je i pustio suzu.

- Ajme, kako su samo sjećanja počela navirati u tom trenutku. Osjetio sam miris boje trošne gimnastičke dvorane na Badiji gdje smo milijune sati sestra i ja odradili. Prošlo mi je kroz glavu penjanje uz stijene na Mljetu, ali i bolnica u Baselu – rekao je 31-godišnji Kostelić i potom mahnuo u pravcu 1500 Hrvata koji su iz cijele Švicarske pristizali autobusima od ranih jutarnjih sati.

Dok je Ivica nosio japansku zastavu, te je na taj način još jednom dao potporu narodu na Dalekom istoku, mama Marica poskakivala je od sreće u ciljnoj ravnini, a sestra Janica je više puta brisala suze.

- Nema šampiona kao što je Janica. Nosila mi je trenerku, opremu, toliko se toga odrekla radi mene. Ona je nevjerojatna – rekao je Kostelić i nastavio:

- Prazan sam kao prazna boca. Baterije su totalno gotove. Uzet ću pet-šest dana i pošteno se odmoriti. I to najvjerojatnije u Daruvaru. A potom ću za već sedam dana opet skijati. Jer najljepše je skijati u proljeće, kada nikoga nema na stazi – rekao je Ivica.

Najbolji skijaš svijeta potom je otkrio formula uspjeha.

- Otac mi je jednom rekao da je mazohizam što sam zadnjih sezona tako blizu, a nikako da budem prvak. I zato smo odlučili nešto promijeniti. Odlučili smo da ću na svakom treningu trenirati jednu disciplinu i obavezno slalom. I zato sam tako dobar ove sezone u slalomu i zato mi je drago da sam osvojio i taj Mali kristalni globus – gotovo u dahu ispričao je čudotvorac iz Gračana, te je nastavio:

- Tajna je i u ljetnim mjesecima. Kada živiš 250 dana na snijegu u godini, uvijek se guraš do limita. Vjerujem da je naš uspjeh vezan uz to što tri mjesca provodimo na moru I što radimo druge stvari. Nakon toga se pitam jesam li skijaš ili nešto drugo. I tada je to znak da se mogu vratiti skijanju. Tako napunim baterije.

Za sljedeću sezonu, najavljuje, bit će još bolji.

- Želim pobijediti u svih pet disciplina. Ajme, bit će to jako teško, ali neću odustati od te želje. To bi bilo sjajno. Kao i osvojiti zlato na Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju – rekao je pobjednik sezone.

Neumorno je potpisivao autograme, a ispunio je i nekoliko želja za fotografijom. U jednom trenutku, dok je išao pozdraviti navijače, čak mu je ispao i Mali globus, ali srećom, pao je na snijeg.

- Jako sam umoran. Zato se jedva čekam odmoriti.

Zasluženo, profesore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe