Obavijesti

Sport

Komentari 30

Bavarska škola: Moćni Bayern već je predstavio četiri Hrvata

Bavarska škola: Moćni Bayern već je predstavio četiri Hrvata
1

IMA NAS Nakon Tonija Trogrančića, Ivana Lučića i Fabiana Benka, Bayern je oduševljen Josipom Stanišićem (18). Mladi stoper ima i hrvatsku putovnicu i mogao bi igrati za Vatrene

VIDEO

U premijernu utakmicu na klupi Bayerna Niko Kovač poslao je stoperski par Javi Martinez i Josip Stanišić. Za prvog ste sigurno čuli, no tko je potonji Hrvat?

Josip je rođen u Njemačkoj, no ima i hrvatsku putovnicu, pa bez problema može zaigrati za našu reprezentaciju. Također, odlično govori hrvatski jezik i nema nikakvih prepreka da jednom odjene dres “vatrenih”. Uostalom, ako za njega ima mjesta u prvih 11 Bayerna, sigurno bi se našlo i u mladoj reprezentaciji.

U redu, bio je to miješani sastav Bavaraca, no Josip je zalaganjem i radom na treninzima praktički natjerao Niku Kovača da ga stavi u početni sastav protiv PSG-a. I da stvar bude bolja, Josip je odigrao odlično i Kovač će ga koristiti i u drugoj pripremnoj utakmici, u Philadelphiji protiv Juventusa.

Josip je samo nastavak hrvatskih igrača koji završavaju Bayernovu omladinsku školu. Prije njega uspjelo je to Toniju Trogrančiću, Fabianu Benku i Ivanu Lučiću. Trogrančić je trenutačno u Dinamu, Benko je u LASK-u iz Linza, a Ivan Lučić je na golu Austrije Beč. Ono što je zajedničko svim tim igračima jest da bi svi rado igrali za Hrvatsku. Toni Trogrančić u Bayernu je trenirao s prvom momčadi dok je trener bio Pep Guardiola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pozvao me i rekao mi jako dobar savjet, da igram tako da se radujem nogometu, smijem se, da se veselim i igram slobodno - kaže Toni.

Nakon tog treninga Toni je postao hit i u jednom danu dobio 3000 pratitelja na Instagramu. Uostalom, na tom treningu je gurnuo loptu Danteu kroz noge. Dok je bio u Bayernu, u klubu su mu sugerirali da igra za Njemačku, odnosno da zaobiđe Hrvatsku, pa je vrlo vjerojatno ista politika i u slučaju Josipa Stanišića...

Zbog toga ljudi u HNS-u moraju biti vrlo brzi...

VIDI OVO: Sve frizure Ivana Rakitića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu