Obavijesti

Sport

Komentari 60

Bayern drugi unatoč pobjedi; Roma je zgrabila prvo mjesto!

Bayern drugi unatoč pobjedi; Roma je zgrabila prvo mjesto!
1

Nakon večerašnjih susreta plasman u osminu finala izborili su i Juventus, Manchester United, Roma, te Basel. Barcelona, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Real Madrid i Tottenham su sigurni od prije

VIDEO

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Bayern je u Munchenu pobijedio PSG 3-1, ali je pariški sastav osvojio prvo mjesto u skupini B jer je u prvom susretu slavio 3-0.

I prije zadnjeg kola PSG i Bayern su prošli dalje, a u međusobnom susretu u Munchenu borili su se za prvo mjesto u skupini. PSG je uoči utakmice imao tri boda više i u prvom susretu je pobijedio Bayern 3-0, a u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Bayern je sjajno ušao u susret. Bavarci su poveli u 8. minuti golom Roberta Lewandowskog, a u 37. minuti je Corentin Tolisso zabio za 2-0. Kylain Mbappe je u 50. minuti smanjio rezultat, no Tolisso je u 69. minuti zabio za 3-1 i tako vratio nadu domaćinu. Međutim, do kraja susreta više nije bilo golova.

U drugom susretu Anderlecht je u Glasgowu pobijedio Celtic 1-0, ali to mu nije bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta, jer su Škoti u prvom susretu pobijedili 3-0. Pobjednika je odlučio autogol Joze Šimunovića u 62. minuti. Celtic seli u Europsku ligu, a za Belgijance je priča završila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon večerašnjih susreta plasman u osminu finala izborili su i Juventus, Manchester United, Roma, te Basel, a prije zadnjeg kola 'europsko proljeće' u Ligi prvaka su osigurali i Barcelona, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Real Madrid i Tottenham. Posljednja četiri putnika doznat ćemo u srijedu.

Barcelona je prvo mjesto u skupini D osigurala i prije zadnjeg kola, a 'jedinicu' je potvrdila pobjedom protiv Sportinga 2-0. Golove su zabili Paco Alcacaer (59) i Jeremy Mathieu (90-ag). Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Lionel Messi ušao u igru u posljednjih pola sata.

Dalje ide i Juventus koji je u u Pireju pobijedio Olympiacos 2-0. Pobjedu torinskoj 'Staroj dami' donijeli su Cuardado (15) i Federico Bernardeschi (90). Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu nastupili za Juve. Sportingu ostaje utjeha kako će europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

U skupini A dalje idu Manchester United i Basel, dok u Europsku ligu seli CSKA. ManU je na Old Traffordu pobijedio CSKA 2-1 premda je gubio na poluvremenu, dok je Basel slavio u Lisabonu protiv Benfice 2-0.

CSKA je u Manchesteru poveo 1-0 golom Vitinho u posljednjim trenucima prvog dijela, no 'Crveni vragovi' su u nastavku u razmaku od dvije minute okrenuli rezultat. Izjednačio je Romel Lukaku u 65. minuti, a minutu kasnije domaćine je u prednost doveo Marcus Rashford.

U drugom susretu u skupini Basel je u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0, a portugalskom velikanu je to bio čak šesti poraz u skupini. Pobjedu gostima donijeli su Mohamed Elyounoussi (5) i Dimitri Oberlin (65).

U skupini C Chelsea je osigurao prolaz i prije zadnjeg kola, a za još jedno mjesto borili su se Roma i Atletico Madrid. Na koncu je više razloga za slavlje imala Roma, dok Atletico seli u Europsku ligu. Talijani su prolaz, ali i prvo mjesto u skupini osvojili pobjedom 1-0, dok su Chelsea i Atletico odigrali 1-1.

Talijani su na Olimpicu slavili golom Diega Perottija (53). U drugom susretu Chelsea je trebao pobjedu za osvajanje prvog mjesta, ali je na koncu bilo 1-1. Gosti su poveli u 56. minuti golom Saula Nigueza, a rezultat je poravnao Stefan Savić postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 76. minuti. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener