Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bayern pokleknuo, poražen od Hannovera nakon 13 utakmica

Bayern pokleknuo, poražen od Hannovera nakon 13 utakmica
7

Hannover je u 10. kolu Bundeslige pobijedio Bayern i prekinuo niz Bavaraca od 13 susreta bez poraza. Pao je i rekord Neuera od 770 minuta bez primljenog gola

VIDEO

Nakon sedmog kolovoza i prvoga bundesligašog kola, kada su na svojoj Allianz Areni izgubili od Borussije iz Mönchengladbacha 1-0, nogometaši Bayerna izgubili su i drugu prvenstvenu utakmicu ove sezone.

Poklekli su Bavarci na gostovanju kod Hannovera u posljednjoj utakmici desetoga bundesligaškog kola izgubivši 2-1. Poveli su domaći pogotkom Norvežanina Mohammeda Abdellaouea u 23. minuti iz 11-erca koji je srušivši Amerikanca Stevea Cherundola skrivio Philipp Lahm. Bio je to 7. bundesligaški gol Abdellaouea ove sezone.

Primio je u tom trenutku Bayernov golman Manuel Neuer pogodak u Bundesligi nakon što je 770 minuta, od pogotka koji je primio u prvom kolu, čuvao mrežu nedirnutom. Time nije uspio srušiti rekord ondašnjeg Stuttgartova vratara Tima Hildebranda koji je u sezoni 2003/04 pogotku odolijevao čak 884 minute. Ispred Neuera ostao je i Bayernov rekord: Drži ga i dalje Oliver Kahn s 802 minute bez primljenog pogotka tijekom sezone 2002/03.

Sljedeća nesreća za Juppa Heynckesa i njegovu momčad uslijedila je u 28. minuti, kada je zbog fizičkog obračuna s Christianom Schulzom izravni crveni karton dobio Jerome Boateng.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Domaćima je u 63. minuti isključen Cherundolo, no prethodno su, u 50. minuti, uspjeli povisiti prednost na 2-0 pogotkom Christiana Pandera, kojem je pritom pomogao i Luiz Gustavo promijenivši lopti smjer na putu prema Neuerovoj mreži.

S izjednačenim snagama na travnjaku za Bayern je u 83. minuti smanjio 19-godišnji tamnoputi Austrijanac David Alaba. Zabio je mladi ljevonogi veznjak lijepo špicom pored Neuerova reprezentativnog kolege Zielera postigavši svoj debitantski pogodak u dresu bavarskog kluba.

Ivica Olić ušao je u igru za Bayernovu momčad u 84. minuti, dok je Danijel Pranjić čitav tijek dvoboja odsjedio na klupi.

Nakon drugog poraza ove sezone Bayern pred drugoplasiranom dortmundskom Borussijom sada ima samo tri boda.

Hannover pak dijeli treće mjesto sa Schalkeom, koji je u ranijemu nedjeljnom terminu nanio novi poraz lanjskom doprvaku Bayeru u Leverkusenu. Urugvajski napadač Jefferson Farfan zabio je jedini pogodak na utakmici u 82. minuti.


 

Bundesliga, 10. kolo:

Bayer – Schalke 0-1 (Farfan 82)

Hannover – Bayern 2-1 (Abdellaoue 23-11m, Pander 50 / Alaba 83)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida