Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

BBB-i za ubijenog navijača PAO-a: Mihalis, živiš vječno

Navijači Panathinaikosa svaku utakmicu grčkog prvenstva izvjese transparent podrške BBB-ima. Protiv Osijeka su navijači Dinama odali počast njihovom članu kojeg su ubili navijači Olympiacosa

Davis Cup, Hrvatska - Argentina
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24 komentara

Sve je počelo sasvim slučajno, na utakmici Grčke i Hrvatske u Ateni. Navijači Dinama stigli su u grad, želeći se obračunati s pristalicama Olympiacosa, koji su bratski klub s Crvenom zvezdom. Sjedili su u centru grada više od sat i pol, no nitko se od GATE 7, navijača Olympiacosa, nije pojavio. Takav potez impresionirao je GATE 13, navijače Panathinaikosa, a vođeni onom "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj" polako su se počeli zbližavati s BBB-ima. U početku su to bili osobni kontakti, no vremenom se prijateljstvo proširilo i na razinu grupe. 

Tako su na utakmici protiv Osijeka BBB-i napravili transparent u čast Mihalisu Filopoulosu, navijaču PAO-a, kojeg su na smrt nožem izboli navijači Olympiacosa. Bilo je to 2007. na utakmici, pazite sad ovo, ženske odbojke između Olympiacosa i Panathinakosa. Kako se protiv Osijeka navršavalo 10 godina od njegove smrti, BBB-i su odlučili napraviti transparent. No, nije to prvi put. Na derbiju u Splitu, izvjesili su transparent podrške GATE 13 u njihovoj borbi protiv Evangelosa Marinakisa, gazde Olympiacosa, kojeg se sumnjiči za brojne malverzacije, pa i za preprodaju heroina. Izvjesili su tad transparent "Marinakis, heroin dealer".

Navijači Panathinaikosa također ne zaboravljaju BBB-e, pa na gotovo svakoj prvenstvenoj utakmici pošalju potporu njihovoj borbi za pošteniji Dinamo. Također, u akciji "Ne odustajemo od tebe", u kojoj su se javljali navijači Dinama iz cijele Hrvatske, pa i iz Australije, SAD-a, sudjelovali su i GATE 13 s podrškom na hrvatskom jeziku - "Atena od tebe ne odustaje. U subotu svi na sjever". 

Foto: Privatna arhiva/pixsell

Trenutačno su kontakti i međusobno poštovanje toliko uznapredovali da je u Zagrebu napravljen grafit s djetelinom i malim d, simbolima atenskog i zagrebačkog kluba, te godinama osnutka navijačkih skupina. Također, jedan od članova jezgre GATE 13 ženio se, a na vjenčanju je, pogledajte u galeriji, napravio zastavu u kojoj vjenčani prsten spaja grbove Panathinaikosa i Dinama...

Foto: Privatna arhiva/pixsell

 

Naši partneri pišu
Message