Obavijesti

Sport

Komentari 5

Belfort napada Jonesov pojas, Pokrajac po 4. pobjedu u nizu

Belfort napada Jonesov pojas, Pokrajac po 4. pobjedu u nizu
3

Pokrajac bi s još jednom pobjedom učvrstio status TOP 10 boraca kategorije do 93 kilograma. Mora pobijediti Magalhãesa. Jon Jones brani pojas protiv Vitora Belforta

VIDEO

Nakon odlaska Mirka Filipovića iz UFC-a, Hrvatska je ostala na dva borca u najjačoj organizaciji. Osim Stipe Miočića, tu je i Igor Pokrajac koji se noćas bori u Torontu na UFC-u 152. 

Pokrajac (33) je sve bolji, ima tri uzastopne pobjede i s još jednom bi definitivno učvrstio status TOP 10 boraca kategorije do 93 kilograma. No, prije dolaska na red protiv najboljih boraca morat će pobijediti Vinnyja Magalhãesa. 

Čeka ga vrlo težak posao jer je Brazilac fenomenalan u Jiu-Jitsuu. Nema predobar omjer, tek 9-5, ali je slavio u posljednjih pet borbi, dvaput nokautom i tri put polugama. Debitira u UFC-u, a Pokrajac je obećao kako doček neće biti lijep. 

Igor i Magalhães su posljednja borba uoči onih glavnih, a cijeli 'event' počinje oko 1 ujutro. 

'Stari lav' protiv 'mladog lava'

A glavna borba večeri je ona za pojas baš u Pokrajčevoj kategoriji, do 93 kg. Jon Jones brani pojas protiv Vitora Belforta. 'Stari lav' protiv 'mladog lava', tako je to opisao Belfort i nije uopće promašio. 

Belfort (35) je 10 godina stariji, ali mnogi misle kako nije ništa sporiji od Amerikanca. Dapače, stručnjaci, ali i navijači smatraju kako ima dobre šanse baš zahvaljujući brzini i snazi. Vitor je prvak bio prije osam godina, s 19 je bio najmlađi borac u povijesti UFC-a koji je ostvario pobjedu i osvojio njihov turnir, a i od posljednje četiri borbe dobio je tri.

Problem je što s druge strane oktogona stoji neporaženi Jones, borac 'nove vrste'. Već je triput obranio naslov, silno je nepredvidljiv, a prednost mu je i dužina ruku. S 215 cm ima najduži raspon od svih boraca u svim kategorijama. 

Inače, Jones je izgubio puno navijača baš zbog ovog 'eventa'. Naime, trebao se boriti s Hendersonom koji se ozlijedio, a onda se odbio boriti protiv Sonnena. Uskočio je Belfort i vidjet ćemo hoće li požaliti kalkuliranje. 

Ostale borbe...

Treba još svakako izdvojiti dvije borbe, onu između Bispinga i Stanna te onu u 'novoj' kategoriji, do 57 kg. Za prvi pojas bore se Benavidez i Johnson.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani