Obavijesti

Sport

Komentari 12

Ben me naučio što je medvjeđi luk, a sad ga molim za intervju

Ben me naučio što je medvjeđi luk, a sad ga molim za intervju
1

Koliko se može u pristojnih desetak minuta, da ga ne odvajam od društva i planine, napričali smo se o planinarenju. Veliki je znalac staza oko Samobora i šumskog bilja, pa sam uživao slušajući

VIDEO

Da sam Bena Perasovića vidio na stadionu, bio bih siguran da je to on. Ovako, na planinarskoj stazi u Samoborskom gorju, u početku je bilo: “Ma nije onaj tip valjda stvarno Ben Perasović”.

Pitao sam ga jesam li na stazi za Oštrc. Ispostavilo se da izvrsno poznaje staze, a on i žena s kojom je planinario ponudili su pokazati livadu i druga mjesta na kojima se može u miru nabrati medvjeđeg luka. Tad smo se predstavili jedan drugome.

- Tomislav - rekoh.

- Ben - reče on.

- Ben Perasović? Hajduk?

- Da.

- Vi ste najhrabriji čovjek na svijetu.

- Ma niiiiisam - reče on.

- Za to što ste se vi usudili treba više od hrabrosti. Nešto bliže ludosti nego hrabrosti. NE bace li vas tribini, nikog neće.

- To mu i ja govorim - dobaci žena s kojom je planinario.

- Ma neće - reče on.

U idućoj rečenici smo prešli na ti.

Uglavnom, Ben Perasović me naučio razlikovati medvjeđi luk od drugog bilja. Koliko se može u pristojnih desetak minuta, da ga ne odvajam od društva i planine, napričali smo se o planinarenju. Veliki je znalac staza oko Samobora i šumskog bilja, pa sam uživao slušajući.

Rekoh mu da sam pisao o njemu, da ga sad ostavljam u boljem društvu, da sam “druga strana”, da bih Hajduk drukčije vodio i da bih ga svakako intervjuirao. Dao mi je e-mail adresu. Uz fotografiju s brda poslao sam mu i link na dvije Birtije, “Jao Hajdukovoj vlasti ne budu li imali što prigovoriti Dinamu” i “Ako je Siniša Oreščanin Bjelica, NO Hajduka ima smisla”.

Pozvao sam na cugu, to jest razgovor. Nije odgovorio. Možda nije dobio mail, možda ga nije vidio.

Bene, zovem opet. Ne da bismo se svađali nego me doista zanima kako misliš preživjeti posao opakiji od vođenja brazilske reprezentacije. Da, kaže se da je brazilski izbornik preuzimanjem funkcije osuđen na smrtnu kaznu, a može biti pomilovan samo osvoji li naslov svjetskih prvaka.

Doista mislim da veće šanse da ga ne bace tribini ima brazilski izbornik nego ekipa koja danas vodi Hajduk.

Fakat, hajd’mo na cugu. Mamića sam zvao osam puta. Nije došao. Neću više gnjaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani