Obavijesti

Sport

Komentari 0

Berba medalja: Braća Kvesić se u Španjolskoj bore za bronce

Berba medalja: Braća Kvesić se u Španjolskoj bore za bronce
1

U subotu treba dati sve od sebe i uzeti tu broncu. Svaka medalja je vrijedna, naglasio je Ivan Kvesić, kojeg u završnom susretu za brončano odličje očekuje Francuz Farouk Abdesellem.

VIDEO

Braća Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u poluteškoj, odnosno teškoj kategoriji na 54. EP-u u karateu, koje se održava u španjolskom gradu Guadalajari. 

Ivan je u 1. kolu bio slobodan, u nastavku je uslijedio dvoboj s finalistom iz Madrida s prošlog SP-a koji tada nije odigran zbog ozljede ukrajinskog natjecatelja. Zbog toga je Ivanu posebno stalo pobijediti Valerija Čobotara u meču 2. kola Guadalajare u čemu je i uspio, ostvarivši pobjedu s 3-1. 

- Imam konačnu potvrdu zlata sa Svjetskog prvenstva. Zbilja sam imao težak ždrijeb sa suparnicima koji mi nikako ne odgovaraju - rekao je aktualni svjetski prvak i europski vice-prvak iz Novog Sada u kategoriji do 84 kg, ali time i učvrstio važnu prednost ispred ukrajinskog natjecatelja u borbi za Olimpijske igre u Tokiju.

U Guadalajari je uspješnu seriju nastavio pobjedama protiv Merisa Muhovića iz BiH s 3-0 te Makedonca Berata Jakupija s 2-0, protivnicima od kojih je u posljednje vrijeme znao i gubiti. U polufinalu ga je, međutim, zaustavio Bjelorus Anton Isakau s minimalnih 1-0, a s njim je pak imao četiri pobjede u isto toliko dosadašnjih susreta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U subotu treba dati sve od sebe i uzeti tu broncu. Svaka medalja je vrijedna - naglasio je Ivan Kvesić, kojeg u završnom susretu za brončano odličje očekuje Francuz Farouk Abdesellem. 

Protivnik Anđela Kvesića u borbi za broncu bit će Gruzijac Gogita Arkania. Samo su četiri sekunde dijelile Anđela Kvesića od polufinala kategorije + 84 kg. I on je na startu bio slobodan, potom je uzvratio Rusu Aleksanderu Pšenicinu koji je poveo, ali na kraju izgubio sa 4-2. U nastavku Anđelo je svladao i Portugalca Filipea Reisa s 1-0.

U četvrtzavršnici Srbin Slobodan Bitević poveo je 1-0, Anđelo preokrenuo i poveo 2-1. Time je  Bitević izgubio prednost osvojenog boda u slučaju neodlučenog ishoda, odlučilo bi sudačko preglasavanje. Međutim, Kvesić je zaustavio sve napade srpskog predstavnika i dalje vodio 2-1, a u završnim sekundama obojica natjecatelja imali su po tri opomene i stigli na prag diskvalifikacije. U tim trenucima naš natjecatelj nesvjesno je izašao s tatamija i diskvalifikacijom je Bitević izborio polufinale. Poslije i finale pa je Anđelo vrlo ozbiljno shvatio večernji repasaž.

- Imao sam sve u svojim rukama, nažalost, četiri sekunde prije kraja napravio sam pogrešku... Večeras bi trebalo to nadoknaditi u repasažu -  razočaran je nakon još jednog nesretnog četvrtfinalnog poraza bio Anđelo Kvesić. Večer je, međutim, bila nešto sasvim drugačije. Mudro i strpljivo Anđelo je gradio put do pobjede. Jedan bod bio je iznimno vrijedan u okršaju s Norvežaninom Ismailom Bellemkhannateom (1-0). 

Boran Berak ostao je nadomak medalji u kategoriji do 67 kg. Na startu je bio slobodan, potom uvjerljiv nad Nizozemcem Idarom Wederfoortom 5-2 i Davidom Kuhnom 4-1, ali je Nijemac u posljednjoj sekundi zaradio i diskvalifikaciju zbog četvrte opomene. Nakon 1-1 protiv Crnogorca Marija Hodžića u četvrtfinalu, Berak je četvrtfinalni dvoboj izgubio sudačkim preglasavanjem 5-0, a potom i minimalno u repasažu sa znatno iskusnijim Mađarom Martialom Yvesom Tadissijem 3-2. 

"Kakve sam samo šanse propustio", sa suzama u očima kratko je komentirao Berak.

Od ostalih naših najbliže medalji bila je Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg. Dva puta je na prednost prvog osvojenog boda eliminirala Grkinju Elli Arapoglou te Talijanku Lorenu Busu (1-1), a onda je uslijedio potpuno neočekivani četvrtfinalni poraz u susretu u kojem je bila favorit protiv predstavnice Škotske Amy Conell (0-2). 

Još više neočekivan bio je poraz Enesa Garibovića na startu natjecanja u kategoriji do 75 kg. Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, izgubio je od malo poznatog Litavca Remigijusa Jurgilaitisa 4-3.

Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg) izgubila je od Ukrajinke Anastazije Stepaško 2-0. U posljednjim trenucima polufinala Stepaško je izgubila, a naša karatistica zbog toga nije dobila novu prigodu u repasažu.

Dino Povrženić (-60 kg) pobijedio je Šveđanina Farida Ahmadija 1-0 (u posljednjim trenucima diskvalifikacija zbog četvrte opomene), a potom je poražen od Crnogorca Nenada Dulovića s 2-0.  

Kod djevojaka Ana Lenard (-61 kg) s Francuskinjom Gwendolline Phillipe završila je dvoboj bez bodova (0-0), a sudačkim preglasavanjem 5-0 u konačnici ostala bez nastavka turnira. Ines Grdenić (-50 kg) izgubila je od Talijanke Lallo Viole s 3-0, a Sadea Bećirović (-68 kg) ispala od Ruskinje Viktorije Isaeve s 2-0. 

U pojedinačnim katama turnir se održao prema novom sustavu bodovanja, bez dosadašnjih zastavica, odnosno sudačkih odluka na taj način. Tomislav Stolar na kraju -15,  ispao je u osmini finala, a Vlatka Kiuk osvojila je 21. mjesto. 

Drugog natjecateljskog dana slijede ekipna natjecanja u katama i borbama u obje konkurencije. Ukupno sudjeluje više od petsto seniora iz 51 zemlje, a EP u Španjolskoj traje do nedjelje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka