Obavijesti

Sport

Komentari 7

Bertrand Gille je u vrhu, ali naš Igor Vori je apsolutni kralj crte

Bertrand Gille je u vrhu, ali naš Igor Vori je apsolutni kralj crte
4

Zdravko Zovko i Nenad Kljaić ocjenili su dvojicu najboljih pivota na svijetu. Igor Vori u svim segmentima je potukao francuskog reprezentativca Bertranda Gillea

VIDEO

Kralj crte može biti još bolji...

Igor Vori karijeru je počeo kao vanjski igrač, a kad se preselio na crtu, postao je najbolji pivot na svijetu

Kao mladom igraču nisu mu vjerovali, no Igor Vori nije odustajao. Lino Červar odveo ga je sa sobom u Italiju, poslije i vratio u Zagreb pa i uveo u reprezentaciju. Vori mu je vratio višestruko. Postao je vjerojatno najbolji pivot na svijetu, a danas je i kapetan reprezentacije s kojom je osvojio olimpijsko i svjetsko zlato te po dva svjetska i europska srebra. Velika je karijera iza pivota koji je karijeru počeo kao vanjski igrač. Crta je njegovo prirodno okruženje.

- Vori je fantastičan igrač, sam vrh, ali vjerujem da bi bio još bolji da ima malo veći radijus kretanja u napadu. U obrani je na ‘prednjem’ sjajan u svim obranama - ocijenio je Neno Kljaić, trener CO Zagreba i nekad odlični pivot.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igor Vori

napad 10, obrana 9, brzina 9, snaga 9, glava 10, taktika 9, svestranost 10, liderstvo 10,  ukupno 76

Presuda - Mogle su ocjene i redom biti desetke, ali sve je jasno. Ako su Vori i Gille dva kandidata za najboljeg pivota na svijetu, naš dvočlani žiri odlučio je da je Igor kralj crte. Neka bude i u Švedskoj.

Brat ga je pratio gdje god je išao

Bertrand Gille dio je svih velikih uspjeha francuskog rukometa posljednjih godina. I to presudno važan dio

Svaka čast Karabatiću, Abalou i društvu, ali bez sjajnog Bertranda Gillea ovoj bi generaciji francuske reprezentacije bilo puno teže postići sve ove uspjehe. Neprelazan u obrani, pouzdan u napadu, borac koji ne uzmiče. Karijera ga je preko Loriola i Chamberyja dovela do HSV-a. 

- On i Vori čine najbolji par pivota u svijetu klupskog rukometa. Gille je vrhunski igrač, jako snažan i brz, iako su ga u posljednje vrijeme malo usporile ozljede - kaže bivši hrvatski izbornik Zdravko Zovko te dodaje:

- Koliko god je Gille dobar, Vori je bolji igrač.

U HSV-u s Bertrandom igra i dvije godine stariji brat Guillaume, koji je s njim igrao i u Lorioli, Chamberyju, repki...

Bertrand Gille

napad 8, obrana 8, brzina 9, snaga 9, glava 9, taktika 9, svestranost 9, liderstvo 9, ukupno 70

Presuda - Iako se muči s ozljedama posljednjih godina, Gille je i dalje čudo od igrača. Ima mnogo kvaliteta, ali za Vorijem ipak zaostaje. Pogotovo u napadu, hrvatski je pivot u realizaciji bolji i kvalitetniji.

Kljaić ocjenjuje - Svakoj obrani teško je čuvati Vorija kad primi loptu, a Gille je malo pokretljiviji. No Francuz je nakon serije ozljeda ipak u malom padu, više nije na svom nivou. Ali obojica su vrhunski pivoti, rekao je Nenad Kljaić.

Zovko ocjenjuje - Različit su tip pivota, Vori je puno viši, ali i kvalitetniji. Daje posebnu kvalitetu našoj reprezentaciji, odličan i u napadu i u obrani. Gille je u obrani igrač zadatka, a u napadu je slabiji od Vorija, kaže Zdravko Zovko.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi