Obavijesti

Sport

Komentari 15

Betis otpustio trenera! Mundo Deportivo: Bjelica realna opcija

Betis otpustio trenera! Mundo Deportivo: Bjelica realna opcija

Bio sam samo godinu i pol dana ondje i moja najveća greška je što sam bio otišao u vrijeme kada je Betis bio izuzetno snažan. Svaki trener bi se veselio vođenju Betisa, pa tako i ja, rekao je Bjelica

VIDEO

Betis se okrenuo Bjelici kako bi preuzeo vodstvo momčadi kao zamjena Rubiju. Trenutačno nema ništa konkretno u tom smislu, pisao je AS u srijedu ovog tjedna, no u međuvremenu su se neke stvari promijenile.

Španjolski prvoligaš otpustio je u nedjelju trenera Joana Francesca Siciliju 'Rubija' čime se klupa slavnog kluba iz Seville otvorila za bivšeg trenera Dinama Nenada Bjelicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

04:07

Bjelko je zadnjih dana aktivan samo u grupi "Za Palčiće" na Facebooku gdje ažurno na akuciju za pomoć dječici u Petrovoj daje svoje stvari iz bivših klubova. Dosad je prikupio pozamašan iznos, a uskoro bio mogao put La Lige što bi mu nedvojbeno bio najveći pothvat u trenerskoj karijeri.

S Dinamom jest radio velike stvari, ali Betis je klub velikog renomea i povijesti pa ako i dođe do angažmana, Bjelica će imati pune ruke posla.

- Ne, ne, nikada nismo bilo u kontaktu oko te teme - rekao je 48-godišnji Bjelica u razgovoru za radijsku postaju Cope Sevilla iz svoje kuće u Austriji.

- Poznajem puno ljudi u Betisu jer sam s više njih igrao. Bio sam s Jaimeom Quesadom (iz odjela sportskog direktora) kada je gledao jednu Dinamovu utakmicu, razgovarali smo sat vremena, ali ne o treniranju Betisa nego o Dinamovim igračima jer su puno puta promatrali naše igrače, bili su zainteresirani za njih pa sam zato bio u kontaktu s Betisom i tim ljudima. Treniranje Betisa nikada nije bilo na stolu - dodao je.

Španjolci pišu: Bjelica realan kandidat

Ipak, španjolske novine Estadio Deportivo i Mundo Deportivo pišu kako je Betis zagrizao za hrvatskog stručnjaka pa bi se, ako se stvari dogovore i odviju kako treba, mogao vratiti u klub za koji je igrao prije 20 i više godina.

Bjelica je kao igrač nastupao za Betis od 1996. do 1998. godine, a u strukturama kluba danas rade neki od njegovih bivših suigrača Quesada, Alexis, Cañas i Merino.

- Prije četiri-pet godina je Eduardo Maciá, kada je bio u Betisu, razgovarao je s mojim zastupnikom, malo se raspitao, ali nije bilo ničega - rekao je Bjelica.

Upitan je li spreman i bi li volio trenirati Betis odgovorio je:

- To je veliki klub, s velikim navijačima, moja sjećanja iz Betisa su među naljepšima. Imam sina rođenog u Sevilli. Ondje se osjećam jako dobro. Bio sam samo godinu i pol dana ondje i moja najveća greška iz igračkih dana je vjerojatno to što sam bio otišao odande u vrijeme kada je Betis bio izuzetno snažan. Svaki trener bi se veselio vođenju Betisa, pa tako i ja.

Bjelica je bio i trener poljskog Lech Poznana, talijanske Spezije te austrijskih momčadi Austrija Beč, WAC-St.Andra, Lustenau i Kärnten.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio