Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bez deset najboljih: Nijemci na Ekvador s drugom momčadi

Bez deset najboljih: Nijemci na Ekvador s drugom momčadi
1

Zbog finala LP-a, njemačka reprezentacija je doputovala na američku turneju bez desetak igrača, a nasuprot njih stoji Ekvador, kojemu slijede bitne utakmice 'kvala'

VIDEO

Prvi njemački protivnik na američkoj turneji biti će Ekvador, s kojim će snage odmjeriti u Boca Ratonu. Iako je njemačka ekipa poprilično oslabljena neigranjem igrača iz Dortmunda, Bayerna pa i Stuttgarta, i dalje mogu na teren poslati sasvim dobrih 11 igrača.

- U Njemačkoj naravno da imamo još i finale kupa, ali moram reći da mi je drago da se fokus pažnje pomalo s klubova seli prema nacionalnoj selekciji. Nadam se da ćemo s ovih nekoliko utakmica opravdati interes nacije - rekao je direktor reprezentacije Bierhoff.

Što se njihove momčadi tiče, Nijemci su nagovijestili kako će koristiti američku turneju kako bi vidjeli na koga sve mogu računati na putu i u samom Brazilu, a nekoliko prijateljskih utakmica idealno je upravo za to. Iako će obrambeni red činiti redom prekaljeni reprezentativci, u ofenzivnom će dijelu biti nekoliko igrača koji su debitanti poput Reinartza i Krusea, te ostalih koji se tek trebaju izboriti za standardnost svojih poziva. Slično vrijedi i za dugogodišnjeg reprezentativca Podolskog, koji će biti u sastavu.

- Tijekom godina, on nam je stvarno puno pomogao. No, stvari su se promijenile a on nije svojim igrama u reprezentaciji napredovao koliko smo mislili da bi trebao. Sada će ponovo biti u sastavu, pa ćemo vidjeti što će pružiti - rekao je Bierhoff, za jednog od ljubimaca njemačke publike. 

Ekvador će prijateljsku utakmicu s Njemačkom odigrati u sklopu priprema za odlučujuće kvalfikacijske susrete koji ga očekuju početkom lipnja protiv Perua i Argentine. Izbornik Reinaldo Rueda za današnji je susret pod nacionalni stijeg pozvao 23 igrača, a na njih računa i za spomenute kvalifikacijske utakmice.

- Iako se radi o prijateljskoj utakmici maksimalno ozbiljno ćemo shvatiti test s Njemačkom. Igramo protiv momčadi koja već nekoliko godina konstantno raste, koja igra sjajan nogomet i koju sačinjavaju igrači iz lige koja je ove sezone doživjela pravi "boom". Nije slučajno što su ove sezone dva njemačka kluba igrala u finalu Lige prvaka. Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu u kojoj će profesor Rueda (izbornik) isprobati neke ideje kako bismo spremni dočekali Peru i Argentinu - najavio je današnji prijateljski ogled Antonio Valencia iz Manchester Uniteda, inače najveća zvijezda ove ekipe.

U reprezentaciju je Rueda ovog puta odlučio pozvati i nekoliko mladih nada ekvadorskog nogometa, pa tako danas protiv Njemačke možda na djelu vidimo veznjaka Alexa Colona (Deportivo Quito) ili napadače Marlona de Jesusa (Emelec) i Juana Luisa Anagona (Argentinos Juniors). Iznenađenje eventualno može predstavljati poziv tridesetogodišnjem debitantu Elvisu Boneu, inače braniču El Nacionala iz Quita, odnosno nepozivanje napadača Cristiana Suareza (Pachuca) koji je u posljednje vrijeme bio član reprezentacije.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani