Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čilić igra prvi: Ja sam favorit; Galović: Pripreme uz YouTube

Čilić igra prvi: Ja sam favorit; Galović: Pripreme uz YouTube
4

Željko Krajan je za subotnju igru parova nominirao Nikolu Mektića i Franka Škugora, dok je njegov kolumbijski kolega Pablo Gonzalez postavio Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Fallu

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić otvorit će protiv Kolumbijca Alejandra Gonzaleza dvoboj za plasman u Svjetsku skupinu Davis Cupa 2018., dok će u drugom pojedinačnom dvoboju u petak debitant Viktor Galović odmjeriti snage s najbolje plasiranim domaćim igračem Santiagom Giraldom.

'Ja sam favorit'

- Favorit sam u svom meču i vjerujem da ću donijeti pobjedu, a nadam se da će onda i Viktoru biti lakše ući u meč protiv Giralda, u kojem ima mogućnosti napraviti puno - izjavio je Marin Čilić

Hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan je za subotnju igru parova nominirao Nikolu Mektića i Franka Škugora, dok je njegov kolumbijski kolega Pablo Gonzalez postavio Juana Sebastiana Cabala i Alejandra Fallu.

Dvoboj Čilića i Gonzaleza, petog i 484. igrača na pojedinačnoj ATP ljestvici, započet će u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu, odnosno 10 sati ujutro po lokalnom.

- Ovo je drugačije iskustvo nego što smo navikli. Na svim turnirima mečevi inače počinju u 11 sati. Ja se pokušavam uvijek probuditi četiri, do četiri i pol sata prije meča, tako da se tijelo prilagodi i aklimatizira. Ovdje ćemo morati ustati dosta rano, ali vjertujem da ćemo biti maksimalno spremni - izjavio je Čilić koji bi s dvije pobjede u Bogoti mogao postati najuspješnijim hrvatskim Davis Cup reprezentativcem svih vremena po broju pojedinačnih pobjeda.

'Gledao sam ga na YouTubeu'

Marin ih zasada ima 22 (22-10), jednu manje od Ivana Ljubičića (23-13). S druge strane, 26-godišnji Viktor Galović će debitirati već u prvom dvoboju za koji je nominiran.

- Marin je bio siguran, a drugog smo tražili u ovih par dana i do zadnjeg momenta čekali s odlukom. Viktoru je trebalo možda malo duže za prilagodbu, ali opravdao je na treninzima status drugog igrača, svoj renking i rezultate koje je imao u posljednje vrijeme - argumentirao je izbornik Željko Krajan svoju odluku o davanju prednosti Galoviću pred Frankom Škugorom i Nikolom Mektićem za pojedinačne mečeve.

Galović je bio zadovoljan što on neće biti taj koji će probijati led u prvom dvoboju.

- To sam i želio, da se naviknem na atmosferu, da vidim kakvi su uvjeti, tako da uđem spreman. Sigurno mi je od velike pomoći to što Marin igra prvi - rekao je Viktor Galović koji još nije imao priliku igrati protiv Santiaga Giralda, najboljeg kolumbijskog igrača u ovom trenutku, ali je iskoristio tehnička pomagala kako bi se pripremio za taj meč.

- Pogledao sam nekoliko njegovih mečeva na YouTubeu. Odlučit ćemo s izbornikom kako odigrati.

I Galović će biti nepoznanica za Kolumbijce, a Marin Čilić vjeruje u njegove mogućnosti.

- Kroz ovaj tjedan, što sam ga uspio vidjeti i trenirati s njim, uvjerio sam se da ima mogućnosti napraviti stvarno jako puno u meču protiv Giralda te da nakon sutrašnjeg dana možemo biti jako pozitivni - istaknuo je Marin.  

Dvoboji se igraju na improviziranom zemljanom terenu u prostoru u kojem su se održavale koride, a kapacitet stadiona je oko 8000 mjesta. 

Petak, 15. rujna (17 sati)

Alejandro Gonzalez - Marin Čilić

Santiago Giraldo - Viktor Galović

Subota, 16. rujna (17 sati)

Juan Sebastian Cabal / Alejandro Falla - Nikola Mektić / Franko Škugor

Nedjelja, 17. rujna (17 sati)

Santiago Giraldo - Marin Čilić

Alejandro Gonzalez - Viktor Galović

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba