Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bez njega gube i Dinamo i Hrvatska: Robi nam treba

Bez njega gube i Dinamo i Hrvatska: Robi nam treba
1

Hrvatska je u kvalifikacijama za SP već primila 12 golova, od toga devet dok Roberta Kovača nije bilo na terenu. To dosta govori koliko nam treba

VIDEO

Bojim se da sam svoju zadnju utakmicu za reprezentaciju odigrao. Nažalost, oprostio sam se od najdražeg dresa porazom od Engleza, pričao je prošle jeseni Robert Kovač, saznavši da zbog udaranja Joe Colea u susretu s Englezima neće igrati na sljedeće četiri utakmice. Ili punih 11 mjeseci.
- Na ljeto prekidam karijeru, ovo više nema smisla. Očito u Dortmundu nisam u prvom planu, a glupo je u mojim godinama sjediti na klupi - rekao je, negdje u isto vrijeme, sigurno ni ne sluteći da će se za njegovo zdravlje godinu dana kasnije moliti i Kruno Jurčić i Slaven Bilić. Jer, bez njega nije isto.
- Znate, on možda više nije u stanju odigrati u istom, visokom ritmu tridesetak prvenstvenih utakmica u sezoni, iz tjedna u tjedan. Ipak su to godine, a i zdravlje više nije kao nekad. Ali, u jednoj važnoj, velikoj utakmici, nikad nije zakazo, bez obzira na formu - rekao je nedavno jedan član reprezentativnog stručnog stožera. I, doista, u nekim je manje važnim susretima Robi znao izgledati smiješno, ali u utakmicama velikog uloga nikad nije zakazao. Jedini je kiks, možda, taj udarac laktom u Coleovo lice...
- Ne znam hoću li na ljeto završiti karijeru, ima još dosta vremena do tada. Sve ovisi o zdravlju, hoćemo li igrati na SP-u - rekao je nedavno Robert Kovač, koji je i Temišvaru, u još jednoj važnoj utakmici bio fenomenalan. Bez obzira odluči li na ljeto napustiti travnjak, Robi je “dužan” još sedam velikih partija do kraja karijere.
Prvo vrhunsko izdanje mora pokazati u Astani, ipak obrana s njim djeluje mnogo sigurnije, nego bez njega. A prođe li Hrvatska u dodatne kvalifikacije, Robert bi svojoj biografiji treba pridodati još dvije odlične predstave da odemo u Južnu Afriku. Nada se Jurčić da će Robi imati snage i zdravlja i za još četiri sjajne utakmice u Europskoj ligi.  Jer, tek s njim u igri ta obrana izgleda ozbiljno, a samo s takvom obranom u Maksmiru mogu sanjati da će prezimiti u Europi. A nakon toga, ako odluči, Robi mirne duše može otići.
- Tko zna, možda će Robi još zaigrati na SP-u - rekao je, dok se opraštao, njegov brat Niko. Možda, bio to sjajan kraj za Roberta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani