Obavijesti

Sport

Komentari 32

'Bili' opet plaćaju zbog izgreda navijača: Hajduku 40.000 kuna

'Bili' opet plaćaju zbog izgreda navijača: Hajduku 40.000 kuna
1

Navijači Hajduka tijekom utakmice protiv Rijeke na Rujevici (1-1) upalili su 15-ak pirotehničkih naprava, zbog čega je disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer odrezao novu visoku kaznu

Nedjeljna utakmica između Rijeke i Hajduka (1-1) imala je nastavak u vidu prepucavanja oko mogućeg penala za Splićane nakon starta Ivana Tomečaka na Marinu Jakolišu, a u srijedu je tradicionalno kazne izrekao disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer.

Pokretanje videa ...

Hajduk je kažnjen s 40.000 kuna, kako stoji u priopćenju, zbog opetovanih prekršaja iz članka 67. i 68. disciplinskog pravilnika HNS-a. Konkretno, zabilježili su paljenje 15-ak pirotehničkih naprava i neprimjereno i uvredljivo skandiranje u više navrata.

I Riječani su, kao organizatori, kažnjeni minimalnom novčanom kaznom od 5000 kuna.

Podsjetimo, Hajduk je kažnjen i zbog navijačkih izgreda i nakon utakmice protiv Dinama (1-0) na Poljudu, i to sa 75.000 kuna zbog paljenja 47 baklji, tri dimne kutije, dva stroba i osam topovskih udara.

I Rijeka je kažnjena u pretprošlom kolu, također zbog incidenata na Rujevici. Tijekom utakmice protiv Intera (1-1) i nakon nje domaći navijači vrijeđali su suce, za što su morali platiti 20.000 kuna.