Obavijesti

Sport

Komentari 27

Darijo Srna: Imaju oni velikog frajera na klupi, iskusnog lisca

Mi se ne bojimo Turske, optimisti smo jer imamo dobar rezultat. Ali bilo bi fatalno imati svaki drugi pristup, osim ovoga koji imamo mi, rekao je Bilić na konferenciji

VIDEO

Izbornik Slaven Bilić uvjeren je kako Turci ne mogu iznenaditi u Maksimiru, pa čak ni da odigraju otvoreno, s dva napadača.

- Ne vjerujem u iznenađenje. Nije važno s koliko napadača nominalno nastupite u momčadi, važno je s koliko igrača dođete u završnicu. No nemojmo se zavaravati, Turci su dobra momčad, oni su takva nacija, dat će sve od sebe, ne samo da se 'operu', nego i da pokažu koliko vrijede. Oni imaju pravo na to da se nadaju – kazao je Bilić i dodao kako mu je drago da će nakon dugo vremena u Maksimir doći momčad koja će igrati otvoreno.

- To nas veseli, jer ćemo u fazi napada imati puno više prostora. No s druge strane ćemo u obrani imati i puno više posla. No to neće promijeniti ništa u našem pristupu. Jedako oprezno i profesionalno pristupamo svakoj utakmici, svakom treningu, svaom ručku....

Bilića su turske kolege iznenadile pitanjem zbog čega toliko respektira Tursku i zbog čega ih se plaši, unatoč visokoj pobjedi 3-0 iz Istanbula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne, mi se ne bojimo Turske, optimisti smo jer imamo dobar rezultat. Ali bilo bi fatalno imati svaki drugi pristup, osim ovoga koji imamo mi. Tako velika nacija, tako dobri nogometaši zaslužuju respekt, kao i moj kolega Hiddink, koji je jedan od najboljih trenera na svijetu. Bio je i još uvijek je.

Moramo ponoviti prvu utakmicu

Kapetan Darijo Srna nije bio spreman za izjave nakon Istanbula, najavio je kako će govoriti tek nakon sutrašnje utakmice.

- Ovo je uobičajena presica, no kao što sam najavio neću vam puno pričati danas. Ako sve bude u redu, vidimo se nakon utakmice. Moramo prije toga, kao pravi profesionalci sve privesti kraju.

Za Srnu je recept jednostavan, treba ponoviti igru iz prve utakmice.

- Nećemo juriti glavom kroz zid, moramo ponoviti pristup iz prve utakmice. Mi smo puni samopouzdanja i premda nismo odigrali puno ovakvih utakmica, ne želimo ništa prepustiti slučaju. Nitko nije vjerovao da možemo napraviti ovakav rezultat u prvoj utakmici, pa smo ipak uspjeli. Zato ćemo i u ovu ući kao da je 0-0.

Kapetan ne vjeruje u priče kako Turci dolaze u Zagreb s bijelom zastavom u ruci.

- Imaju oni velikog frajera na klupi, iskusnog lisca koji je prošao puno ovakvih utakmica i ono što on govori o raspadu momčadi, o izletu u Zagreb, to nama na jedno uho uđe, a na drugo izađe.

Plete: Do sutra ću biti potpuno spreman

Stipe Pletikosa još uvijek nije potpuno fit, još ga boli ozlijeđeno koljeno, no bol više nije tako jaka kao prije prve utakmice i zato se nada kako će u Zagrebu nastupiti potpuno spreman.

- Moram se zahvaliti dr. Jurici Rakiću, koji je injekcijama ubrzao proces i pomogao mi da se oporavim i nastupim u petak. U subotu sam primio novu dozu injekcija u koljeno i svaki dan je situacija sve bolja.

Pletikosa je pohvalio i igru obrambenog reda u prvoj utakmici.

- Sjajno su odradili posao iako su trojica od četiri igrača praktično debitirala. Ćorluka na novoj poziciji, Vida i Schildenfeld imaju svega po nekoliko nastupa. Puno smo pričali uoči utakmice i bilo je super. Pogotovo jer je vezni red puno pomogao presingom na protivničke igrače.

Prvi golman reprezentacije ne očekuje puno više posla nego u prvoj utakmici.

- Dovoljno sam iskusan da znam kako ne možeš prognozirati ništa. Kad očekuješ najviše posla, bude ga najmanje i obratno.

Turci dolaze s puno novih igrača, no to ne znači i da će biti drugačija postava na terenu.

- Mi moramo igrati našu igru, moramo se koncentrirati maksimalno i dati sve od sebe. Ne treba razmišljati o Turcima.

Pletikosa je turskim kolegama odgovorio i na pitanje kakav je Slaven Bilić trener.

- Dobar, odličan motivator, koji ima dobar pristup igračima. Nije prijatelj s nama, kako je to uvriježeno mišljenje u Hrvatskoj, on jednostavno ima dobar balans. S nama je šest godina i ja se nadam da će ostati još dugo.

Sastav bez iznenađenja

Za drugu utakmicu protiv Turske Slaven Bilić će izvesti nešto izmijenjeni sastav. Umjesto kažnjenih Vedrana Ćorluke i Tomislava Dujmovića u prvu postavu će na beka Danijel Pranjić, a umjesto Dujmovića u vezu će Vukojević.

Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, Modrić, Rakitić - Mandžukić, Olić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.