Obavijesti

Sport

Komentari 59

Bilić: Hiddink je ušao u našu svlačionicu i čestitao igračima

''Najviše se zahvaljujem ljudima iz HNS-a. Ja sam za nastavak suradnje. To u ovom trenutku nije prioritet nego priprema za Euro. Očekujem da ćemo imati važnu ulogu''

VIDEO

Nakon plasmana Hrvatske na Europsko prvenstvo 2012. na press konferenciji se obratio uži stožer koji je radio na ovom uspjehu od rujna 2010.- izbornik Slaven Bilić te pomoćnici Aljoša Asanović i Nikola Jurčević. Samo je nedostajao Robert Prosinečki koji je imao značajan utjecaj u radu reprezentacije.

Izbornik Bilić u svom mandatu osigurao je drugi plasman na veliko natjecanje.

- Mi nismo tu da radimo na budućnosti nego da se pokušamo plasirati na veliko natjecanja, ali uspjelo smo dobiti i na širini. Tu je gotovo kompletna mlada reprezentacija: Vida, Rakitić, Jelavić, Kalinić, Strinić, Kelava. To je fantastična stvar za našu reprezentaciju - rekao je Bilić koji se sa igračima i stožerom pobjedu slavio u jednom lokalu do dva-tri sata ujutro.

Sto puta sam rekao da je za mene izuzetna čast biti izbornik naše države. Gdje god je moguće ja sam za nastavak suradnje

- Sto puta sam rekao da je za mene izuzetna čast biti izbornik naše države. Ni jedan posao ne može biti ni približno blizu ovom poslu koji sad radim. Najviše se zahvaljujem ljudima iz HNS-a. Gdje god je moguće ja sam za nastavak suradnje. No, to u ovom trenutku nije prioritet nego priprema za Euro gdje očekujem da ćemo imati važnu ulogu.

Nane nije htio otkriti koga bi želio za potencijalnog protivnika po skupinama.

- Na Euru nema lakog protivnika. To je najokrutnije natjecanje, lakše ga je osvojiti nego SP, jer nema Brazila i Argentine, ali teško je proći skupinu. Skoro da je nebitno protiv koga ćemo igrati. Svi pričaju da su domaćini idealni, ali ma kakvi. Pa mi smo igrali protiv domaćina. Sjetimo se Austrije, dvije godine čekaju tu utakmicu i igraju fanatično.

Na Euru nema lakog protivnika. Svi pričaju da su domaćini idealni, ali ma kakvi. Sjetimo se Austrije...

Bilić je spomenuo lijepu gestu Guusa Hiddinka koji se pokazao velikim u porazu.

- Guus Hiddink ušao je u svlačionicu i čestitao našim igračima, a mi smo mu uzvratili pljeskom. Još jednom je pokazao ne samo da je izniman stručnjak nego i sportaš i čovjek - kazao je Bilić i zahvalio se najbližim suradnicima Asanoviću i Jurčeviću, ali i Robertu Prosinečku koji se za vrijeme kvalifikacija pridružio Crvenoj zvezdi.

Izbornik je kao najveću zvijezda predstojećeg Eura istaknuo Luku Modrića.

Očekujem od njega da bude jedan od najvećih zvijezda Eura, on je naš najbolji igrač. Na prošlom Euru je bio u statusu nadolazeće zvijezde, a sada je on već prava, istinska zvijezda.

Hiddink je još jednom je pokazao ne samo da je izniman stručnjak nego i sportaš i čovjek

Nikola Jurčević prvi se obratio novinarima.

- Izbacili jednu veliku momčad i plasirali se na Euro. Ova pobjeda je odjeknula u cijeloj Europi i lansirala nas tamo gdje pripadamo - u sami vrh svjetskog nogometa - rekao je Jura, a Asanović je dodao:

- Zahvaljujem se predsjedniku Markoviću koji je imao apsolutno povjerenje u nas kad su svi mislili da smo na koljenima. Na Euru ćemo samo rasti i pokazati još veću kvalitetu. Mi je sigurno imamo.

Hrvatska reprezentacija sad ima slatke brige. Zorislav Srebrić i vodstvo HNS-a uskoro odlaze u Ukrajinu i Poljsku odabrati nogometni kamp u kojem će boraviti od početka lipnja sljedeće godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka