Obavijesti

Sport

Komentari 26

Bilić: Hrvatska nikad nije bila ovako "debela" kvalitetom...

Bilić: Hrvatska nikad nije bila ovako "debela" kvalitetom...
1

Puni smo samopouzdanja, ali ne smijemo zatvarati oči pred problemima. Kranjčar, Ćorluka i još neki igraju premalo i ne bi bilo dobro da se tako nastavi, kaže Bilić

VIDEO

Maltu ćemo pobijediti, ali pitanje je kako će sve to izgledati, rekao je izbornik Slaven Bilić uoči Malte. A jutro poslije, nakon još jedne velike partije Nike Kranjčara i uvjerljive pobjede, mogao je biti zadovoljan učinjenim.

- Noćas smo mi iz stožera razgovarali i zaključili da moramo biti zadovoljni učinjenim. Na vrhu smo, a imamo i jedan mali tampon u odnosu na Grčku - kazao je Bilić, a nadovezao se njegov pomoćnik Aljoša Asanović:

Ovo je bilo fantastično, ali u nastavku kvalifikacija bit ćemo još bolji, uvjeren je Asanović

- Fantastično smo završili godinu i uvjeren sam da ćemo u nastavku kvalifikacija biti još bolji. Imamo kvalitetu kakvu Hrvatska zaslužuje, jednu sjajnu generaciju s kojom idemo prema našem cilju, da budemo što bolji na Euru.

Uz briljantnog Niku Kranjčara, Malti je zabio i Nikola Kalinić. Priliku je opet dobio Ivo Iličević, svih 90 minuta odradio je Tomislav Dujmović... I zato ni najmanje nisu nedostajali Šimunić, Olić, Vukojević i Jelavić. OK, protiv Malte ni ne smiju nedostajati, ali veseli ta širina u kadru.

- Ne radi se tu o kvantiteti, jer i ranije smo uvijek imali 22-23 igrača, već o kvaliteti. U prošlosti smo često ostajali bez učinka igrača s klupe, sad je potpuno drugačije. Momčad smo "podebljali" kvalitetom i to je velik zalog za optimizam - zadovoljno je konstatirao Slaven Bilić i nastavio:

- Nismo mi planirali ovako drastično osvježavati i podmlađivati momčad, svi ovi igrači na to su nas natjerali. Od onog "dana D", pobjede Ukrajine protiv Engleske, dobili smo Dujmovića, Strinića, Jelavića, Bilića, Gabrića, Schifu, Lakića, Vrsaljka, Vidu, Badelja... Ovo je gotovo potpuno nova reprezentacija, ali i dalje je atmosfera ostala odlična. Momci su vrhunska klapa i na terenu i izvan njega, na svakom ručku.

Kalendarsku godinu reprezentacija je završila bez poraza, iduće okupljanje na rasporedu je u veljači.

Nadam se da ćemo protiv Čeha u veljači igrati u Puli, kaže izbornik Bilić

- Igrat ćemo protiv Češke, nadamo se u Puli. Iduću kvalifikacijsku utakmicu igramo u gostima kod Gruzije, ali pristali smo sa Češkom igrati doma jer je to dovoljno jak protivnik. S guštom čekamo tu utakmicu - kaže Bilić, koji uz svo to prosipanje optimizma ne zaboravlja ni "stati na loptu". I prisjetiti se problema.

- Problema ima i ne smijemo zatvarati oči pred njima. Niko, Ćorluka, Gabrić i još neki igraju premalo, bilo bi nezgodno da se tako nastavi - rekao je izbornik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka