Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bilić: Ponosan sam jednako kao kad sam bio izbornik Hrvatske

Bilić: Ponosan sam jednako kao kad sam bio izbornik Hrvatske

Nije moglo bez drame, Slaven nije uspio pobijediti u zadnje četiri utakmice Championshipa, ali izborio je ulazak u najbogatiju ligu svijeta s West Bromwichem. "Ponosan sam na klub", kaže

VIDEO

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije skrivao oduševljenje nakon što je West Bromwich Albion u drami zadnjeg kola Championshipa izborio povratak u elitni razred engleskog nogometa.

Bilićevoj momčadi je u posljednjem kolu za to dovoljan bio domaći remi 2-2 protiv Queens Park Rangersa, jer je trećeplasirani Brentford na svom terenu poražen sa 1-2 od Barnsleyja, koji bi unatoč pobjedi mogao ispasti u treću ligu ako Wiganu nakon žalbe ukinu oduzimanje 12 bodova.

Pokretanje videa...

00:05

- Kakva sezona, kakva liga - rekao je Bilić, koji je WBA preuzeo prošlog ljeta.

- Bio sam vrlo glasan kad sam rekao da bih uvijek želio raditi u Championshipu. Međutim nisam zamišljao da će biti tako teško, ovo je zahtjevno. Iscrpljujuće je. Nisam uživao u svakoj minuti, naravno, ali uz ovakav finiš, ponosan sam na cijeli klub - rekao je Bilić za Sky.

Usporedio je ovaj uspjeh s odlaskom na dva Europska prvenstva s hrvatskom nogometnom reprezentacijom.

- Ovo je vrh mojih uspjeha. Vodio sam svoju zemlju šest godina i rekao sam da se vođenje nijednog kluba ne može usporediti s onim izbornika svoje zemlje. Ne mogu reći da je sad isto, ali jednako sam ponosan - rekao je.

Queens Park Rangers je na Hawthornsu poveo pogotkom Manninga u 34. minuti. Diangana je u 44. minuti izjednačio, a u 50. minuti je West Bromwich Albion preokretom došao do vodstva za koje je strijelac bio Robinson. Mogli su domaći igrači doći do uvjerljivije prednosti, ali nisu imali preciznosti u nekoliko izglednih situacija, za što je kazna stigla u 61. minuti, kad je na 2-2 izjednačio Eze.

Hrvatska postala tek 4. država s trenerima u čak tri lige 'petice'!
Hrvatska postala tek 4. država s trenerima u čak tri lige 'petice'!

- Zaslužili smo pobjedu, igrali smo jako dobro. No konačni cilj je ispunjen - dodao je hrvatski stručnjak.

U drugom susretu Brentford je na svom terenu poražen sa 1-2 od Barnsleyja.

- U 85. minuti su mi rekli da je 1-1. Nismo se mogli osloniti na to. Morali smo pokušati zabiti treći gol i izboriti pobjedu. Kad su mi rekli da je 2-1, nisam vjerovao da se Brentford može vratiti.

WBA se vraća u Premier ligu nakon dvije sezone u Championshipu, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa.

West Brom je izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa.ž

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Slavlje Bilića i društva na terenu možete pogledati OVDJE.

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe