Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bilićevi 'rezervisti' bolji od Slovačke, dva Olićeva gola

Bilićevi 'rezervisti' bolji od Slovačke, dva Olićeva gola
10

Pobjedom 3-0 na Kantridi izbornik Bilić nastavio je sjajan niz neporaženosti. Iako je priliku dobio dio igrača iz drugog plana, Hrvatska je bila odlična

VIDEO

Hrvatska je protiv Slovačke na Kantridi sve riješila za tri minute. Doduše, između dva gola 'smjestilo' se poluvrijeme, no golovi u sudačkoj nadoknadi prvog i na otvorenju drugog pali su u najbolje vrijeme. Pri 2-0 sve je bilo lakše i Hrvatska je zaigrala opuštenije i mnogo dojmljivije nego u prvoj fazi utakmice.
Slovačka je bolje otvorila, neuigrana Hrvatska tražila se u prvih desetak minuta, ali brzo se 'našla'. Igrali su Bilićevi 'rezervisti' vrlo dobro, ali do prve šanse stigli su tek nakon pola sata ige. Dotad su Slovaci propustili dvije solidne šanse. Odmah nakon prve stigla je i druga hrvatska šansa. Eduardo je izbio pred golmana, ali reagirao kako nismo navikli i promašio. Mogla je Hrvatska povesti u 44. minuti, ali Eduardu su svirali nepostojeće zaleđe. Poveli smo zato u 46., kad je Dudu iskoristio pogrešku slovačke obrane, pucao, golman obranio, a odbijenu loptu u prazan gol spremio je Ivica Olić.
Na gol je u nastavku stao Galinović, a u središnjicu ušao debitant Ognjen Vukojević. Ušao i - zabio. I to nakon samo dvije minute. Rakitić je nabacio iz kornera, a Dinamov zadnji vezni je skočio i glavom zakucao za 2-0.
Hrvatska se razigrala nakon ovog vodstva, šanse su se nizale, lijepe kombinacije također. Na trenutke je cijela priča izgledala kao ekshibicija. Slovaci potpuno razbijeni, Hrvati razigrani i raspoloženi! Već su Srna i Modrić stajali uz aut liniju, trebali su ući, ali dvojac koji je trebao izaći odradio je svoj 'posljednji bis'. Babić je dodao Oliću po zemlji, ovaj zabio svoj drugi gol i tek tad su obojica napustila igru. Naravno, uz ovacije.
- U utakmicu smo ušli mlako i na početku smo visili. Oni su bili življi i konkretniji i realno je bilo neriješeno nakon prvih 45 minuta. U nastavku je bilo suprotno, odigrali smo odličnu partiju - komentirao je utakmicu izbornik Slaven Bilić, koji je ostvario 11. pobjedu u 13 utakmica na čelu reprezentacije.
Bilićev niz neporaženosti, dakle, nije prekinut. Štoviše, i s nekoliko igrača koji nisu u prvom planu Hrvatska je pokazala snagu i moć, što posebno veseli. Očito je da imamo opcija i na klupi, Bilić doista može vjerovati i onima koji nisu među 15-ak najistaknutijih.
- Nismo htjeli na uštrb rezultata ne probati neke varijante u igri. Dali smo priliku svima, a dvojica su to iskoristila jako, jako dobro. A pritom smo i nastavili pobjednički niz - dodao je izbornik.
- Bili smo malo umorni na početku, ali kasnije smo se digli i nadigrali protivnika. Zadovoljan sam svojom igrom, ali puno je važnije da je zadovoljan izbornik - rekao je jedan od te dvojice, 19-godišnji Ivan Rakitić. Drugi je, naravno, dvostruki strijelac Olić.
Činjenica je da je Slovačka bila oslabljena i da nije protivnik najviše klase, ali je dobra i neugodna ako joj protivnik to dopusti. Hrvatska joj to ove večeri pod stijenama Kantride nije dopustila. Umjesto toga je još jednom oduševila hrvatsku sportsku javnost. Još da u srijedu Englezi izbjegnu poraz, pa da zaokružimo lijep nogometni tjedan.
- Već danima pričamo o tome, ali meni se čini da ćemo opet morati sami izboriti Euro. Ja mislim da će Rusija dobiti Engleze u Moskvi - završio je Bilić ne preoptimističnom prognozom.

HRVATSKA - SLOVAČKA 3-0 (1-0)
STRIJELCI: 1-0 Olić (45), 2-0 Vukojević (48), 3-0 Olić (70)
HRVATSKA: Runje (od 46. Galinović) - Ćorluka, Šimić (od 57. Šimunić), Drpić, Knežević - Leko (od 46. Vukojević), Vranješ, Rakitić, Babić (od 71. Srna) - Eduardo, Olić (od 71. Modrić).
SLOVAČKA: Hajduch (od. 46. Kuciak) - Škrtel, Durica, Brezinsky, Šinglar (od 84. Szabo) - Štrba, Vaščak (od 68. Jež), Hamšik, Čech (od 46. Krajciar) - Hesek, Hološko (od 62. Sebo).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani