Obavijesti

Sport

Komentari 29

Biliću uoči Malte i Izraela otpao Niko: Šest bodova je imperativ

Biliću uoči Malte i Izraela otpao Niko: Šest bodova je imperativ
1

Izbornik Slaven Bilić je otkrio kako su zbog problema s ozljedama gotovo sigurno otpali Niko Kranjčar i Ivo Iličević, zbog čega je naknadno pozvan Mato Jajalo

VIDEO

Ni press konferencija reprezentacije na Braču nije mogla proći bez upita o aktualnim događanjima u HNL-u, prijetnji Hajduka kako igrače neće puštati na reprezentativne akcije, te sazivanju izvanredne skupštine HNS-a.

Nakon što je izbornik Slaven Bilić izrazio žaljenje što je došlo do ove situacije te pozvao da se svi koncentriraju samo na utakmice protiv Malte i Izraela, isto je napravio i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

- Za sve postoje putevi, pa tako i za izražavanje nezadovoljstva, a reprezentaciju treba čuvati kao svetinju i ne opterećivati je situacijom u HNL-u - rekao je Srebrić, a na pitanje hoće li biti sankcija prema Hajduku ili igračima, odgovorio je u svom stilu:

- Poduzet ćemo ono što će biti korisno za sve, a da ne naudi nikome.

Što se tiče same utakmice, izbornik je otkrio kako su zbog problema s ozljedama gotovo sigurno otpali Niko Kranjčar i Ivo Iličević, zbog čega je pozvan Mato Jajalo.

Malta nije Izrael, ali rijetko gube s više od 1-0 ili 2-0, kaže Bilić

- Imamo dovoljno igrača na raspolaganju no smanjen nam je prostor za kombinacije. Kako protiv Malte, tako i protiv Izraela.

Izbornik ne odstupa od plana. Šest bodova u dvije utakmice su imperativ.

- Malta nije Izrael, ali rijetko gube s više od 1-0 ili 2-0. To je otprilike kao da aktualna momčad Dinama ili jaki Hajduk otputuju u Zadar. Bodovi su na pladnju, samo ih treba uzeti - kaže Bilić.

Dejan Lovren upozorava da se nikoga ne smije podcijeniti, no Hrvatska svugdje mora igrati na tri boda. Sve ostalo bilo bi razočaravajuće.

- Ako pobijedimo ove dvije utakmice, bit će nam puno lakše u nastavku kvalifikacija u koje ćemo ući s puno više samopouzdanja. I bit ćemo puno bliže Euru - rekao je Lovren.

Ispadanjem Kranjčara i Iličevića iz kombinacije, bliži početnoj postavi je Ivan Perišić.

- Nije mi drago što na taj način dolazim bliže početnoj postavi, ali svi smo tu, spremni, želimo što prije dati gol, kako bi riješili pitanje ulaska u utakmicu i da voda krene na naš mlin - zaključio je Perišić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka