Sport

Komentari 31

Belichick: Kad igra Hrvatska, izvučem ovaj dres i navijam...

Belichick: Kad igra Hrvatska, izvučem ovaj dres i navijam...

Za svaku utakmicu Vatrenih na SP oblačilo se 'kockice' pa navijalo. Ja sam posebno ponosan na brojne hrvatske fenomenalne košarkaše koji su igrali i igraju u NBA, rekao je Bellichick

Najveći trener u povijesti američkog nogometa. Jedan od samo trojice sa šest naslova. Pobjednik četiri Super Bowla u zadnjih sedam godina. Dva desetljeća bez prekida na klupi iste momčadi...

Bill Belichick (67), trener New England Patriotsa, rođen je u Tennesseeju, u gradu countryja Nashvilleu. Ne može američkije, a na svoj način ne može ni - hrvatskije.

Njegov djed Ivan Biličić i baka Marija Barković emigrirali su 1897. u Pennsylvaniju iz: Draganića. O tome je jedan od najpoznatijih trenera u povijesti sporta uopće govorio za HRT. O svom ponosu na Hrvatsku i svojoj ljubavi za Hrvatsku:

- U kući moje bake i djeda pa onda i kući mojih roditelja govorilo se hrvatski - rekao je Belichick u dokumentarnoj seriji HRT-a "Opstanak".

- Bili smo u Zagrebu, naravno posjetili i Draganić. Zajedno, cijela obitelj. Da vidimo i osjetimo od kuda potječemo, gdje su nam korijeni. Moj sin Stephen ima hrvatsku tetovažu na ruci, svima nam je to jako bitno.

Stephen je dobio ime po Billovom ocu koji je davno igrao za Detroit Lionse, a onda bio trener i skaut.

- Prošle godine, posebno prošlog ljeta sve je u obitelji bilo u znaku naše Hrvatske. Uvijek pratimo naše nogometaše, rukometaše, košarkaše i vaterpoliste, a za svaku utakmicu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu oblačilo se 'kockice' pa navijalo. Ja sam posebno ponosan na brojne hrvatske fenomenalne košarkaše koji su igrali i igraju u NBA - izjavio je Belichick pa dodao:

- Hrvatska je sportska nacija, pokušat ću naći dva-tri kršna momka koji bi mogli imati značajnu riječ u NFL-u. Ponosan sam na moje hrvatske korijene, cijela moja obitelj je takva - rekao je Bill Belichick.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci