Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bio je uz bok najvećima: Umro je legendarni boksač Whitaker

Bio je uz bok najvećima: Umro je legendarni boksač Whitaker
1

Whitaker je bio u rangu s Muhammadom Alijem i Rayom Sugarom Leonardom. Bio je jedan od najboljih boksača koje sam ikad gledao, rekao je legendarni košarkaš Magic Johnson...

VIDEO

Bivši svjetski prvak u boksu i, kako se smatra, jedan od najvećih ikada u lakoj kategoriji, Pernell Whitaker, preminuo je tragično u 55. godini života nakon što ga je u nedjelju navečer udario automobil u rodnom mjestu Virginia Beach. 

To je mjesto obilježilo njegov cijeli život. Ondje je rođen i ondje je odrastao, a kada je posljednji put izašao iz ringa, upravo se u Virginia Beachu počeo baviti trenerskim poslom. 

- Whitaker je bio u rangu s Muhammadom Alijem i Rayom Sugarom Leonardom. Bio je jedan od najboljih boksača koje sam ikad gledao - rekao je utučeni Magic Johnson, bivši igrač Lakersa i jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Njegova kćer Dominique obavijestila je javnost o njegovoj smrti.

- Želim obavijestiti ljude da smo izgubili legendu i jednog od najvećih P4P boksačkih prvaka, mog oca Pernella 'Sweat Pea' Whitakera. Molim sve da poštujete privatnost naše obitelji u ovom teškom trenutku.

Još jedan legendarni boksač, Floyd Mayweather Jr. se oprostio putem društvenih mreža od svoga dobroga prijatelja fotografijom koja je snimljena samo dan prije njegove smrti. 

"Počivaj u miru šampione. Jedan od najvećih koji su to ikada postigao"- napisao je ispod fotografije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R I P champ, one of the best fighters to ever do it. This photo was taken 7/13/19.

Objavu dijeli Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Pernell je bio olimpijski prvak 1984. godine u Los Angelesu, a poslije toga je počeo profesionalnu karijeru.  U razdoblju od 1993. do 1997. godine smatran je najboljim boksačem svijeta. Borio se u 44 meča, a o njegovoj sposobnosti svjedoči i njegova statistika. Naime, od 44 borbe dobio je čak 40. Osvajao je medalje u lakoj kategoriji, velteru i supervelteru, a posljednji je put stao među konope 2001. godine kada je izgubio od Meksikanca Bojorqueza.

Whitaker trenutačno drži rekord kao boksač koji je čak šest puta obranio titulu u lakoj kategoriji. Bio je poznat po iznimnoj defenzivnoj tehnici i dobrim kontrama i mnogi su ga prozvali ponajboljim defenzivnim boksačem u povijesti.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe