Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bio uz bok Rooneyu i Ronaldu, a danas je doživio psihički slom

Bio uz bok Rooneyu i Ronaldu, a danas je doživio psihički slom
1

TUŽNA STRANA SPORTA Bivši engleski reprezentativac i nogometaš Evertona Aaron Lennon (30) trebao je dosegnuti nivo Ronalda i Rooneya. Nažalost, u utorak navečer je doživio psihički slom

VIDEO

Ime Aarona Lennona dobro je poznato ljubiteljima popularne nogometne simulacije Football Managera, budući da se razvoj tog igrača pomno pratio od njegovih prvih juniorskih koraka u Leeds Unitedu.

U tadašnjoj inačici Championship Managera 03/04 Aaron je bio jedan od najtalentiranijih igrača uopće, poznat po svojoj impresivnoj brzini. 

Skauti su primijetili njegov talent već u osmoj godini, dok je njegov stariji brat Anthony igrao za mlađe selekcije Manchester Uniteda. Sve dok nije doživio strašnu prometnu nesreću zbog koje je morao prekinuti s igranjem.

Bio je zvijezda poput Ronalda i Rooneya

Mladi Aaron s nogometom je počeo u Leedsu gdje je postao najmlađi debitant u povijesti Premiershipa kada je sa 16 godina i 129 dana debitirao protiv Tottenhama na White Hart Laneu u kolovozu 2003. godine. Taj rekord je srušio Matthew Briggs iz Fulhama koji je u svom debiju imao 16 godina i 65 dana 2007. godine.

Taman kad se ustalio u prvoj postavi Leedsa, klub je zapao u ozbiljne financijske probleme pa je Lennon prodan za 'sitnih' milijun funti u Tottenham u ljeto 2005. Uz Cristiana Ronalda i Waynea Rooneya važio je za jednog od najboljih mladih igrača ponajbolje svjetske lige i predviđala mu se blistava karijera. 

Nažalost, zbog čestih ozljeda forma bi mu često patila i on je sreću odlučio potražiti u Evertonu gdje je otišao u veljači 2015. Poslije deset godina, napustio je London i pokušao ispočetka. 

Donekle je to i išlo u novom klubu, međutim, od dolaska Ronalda Koemana na klupu, za njega je nastupio težak period. Dobivao je prilike na kapaljku, u prva dva mjeseca mandata Nizozemca odigraoje tek 14 minuta.

Mnogi bi se igrači utješili milijunskim ugovorima i uživali na klupi dok novac 'curi' na račun, ali kod Aarona to nije slučaj.

Potpuno izgubljen i slomljen stajao je na prometnici

Naime, Everton je kasno navečer u utorak potvrdio kako je nesretni igrač završio u bolnici zbog psihičkih problema pod objašnjenjem kako igrač ima bolest u vezi sa stresom.

Na liječenje ga je dovela policija jer je netko prijavio kako je 'čovjek u trenirci nesigurnog položaja stajao na isključenju s prometnice u Salfordu blizu Manchestera'.

Svjedoci tvrde kako je djelovao suicidalno, a policija je morala pregovarati s njim devedesetak minuta kako bi ga odvela na sigurniju lokaciju.

Prije mjesec dana trener Evertona Ronald Koeman medijima je objasnio kako Lennon fizički nije spreman biti dio momčadi, a prema ovim nemilim događajima, čini se kako su Aaronovi problemi daleko, daleko veći. Posljednju utakmicu odigrao je 11. veljače.

Depresija kao raširena pojava u sportu

Psihički slomovi i depresija oduzeli su život njemačkom golmanu Robertu Enkeu. Zbog sličnih je stvari i veliki njemački talent Sebastian Deisler morao prekinuti karijeru, dok je današnji sportski direktor Leipziga Ralf Rangnick uzeo pauzu od nogometa kako bi se psihički posve oporavio od stresa kojeg donosi posao.

Iste je nedaće imao i veliki golman Gigi Buffon prije desetak godina, kao i slavni plivač Ian Thorpe početkom novog tisućljeća...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju