Obavijesti

Sport

Komentari 14

Birokratski derbiji: Janica neće odlučivati tko će u Prvu HNL...

Birokratski derbiji: Janica neće odlučivati  tko će u Prvu HNL...
1

Gorica i Solin bore se za mjesto koje vodi u doigravanje za HNL. Goričani su bili sigurni da Solin neće dobiti licenciju pa su se uoči utakmice protiv njega igrači čistili kartona, ali...

VIDEO

Faktori koji odlučuju tko će se plasirati u Prvu Hrvatsku nogometnu ligu su športski rezultat i ispunjenje uvjeta o licenciranju koje je svojim općim aktima propisao nadležni nacionalni športski savez.

- Središnji državni ured za šport i državna tajnica za šport Janica Kostelić nemaju ovlasti odlučivati o tome tko će se plasirati u Prvu HNL - stoji u priopćenju Središnjeg državnog ureda za šport.

Upis svih klubova u Registar profesionalnih sportskih klubova napravljen je sukladno Zakonu o sportu, pa tako i upis NK Solina, koji je Gorica traži da se izbriše iz registra jer nema 51% profesionalnih igrača, tvrde u SDUŠ.

Predsjednik HNK Gorice, koja se bori za ulazak u HNL, Nenad Črnko podnio je Središnjem državnom uredu za sport za brisanje Solina iz Registra, no Solin je uredno dobio licenciju za Prvu ligu, a kako je prije toga Gorica bila uvjerena kako je sigurna, uoči utakmice sa Solinom igrači su se očistili kartona kako bi kvalifikacije dočekali kompletni.

No sad nisu sigurni ni hoće li doći do tih kvalifikacija jer će na Solin bez pola momčadi.

- Svi klubovi su dostavili popise igrača koji imaju odgovarajuću vrstu ugovora temeljem kojega sportaš ima profesionalni status iz članka 8. Zakona o sportu. Nakon pisanog prigovora HNK Gorica u kojem se navodi kako NK Solin ne ispunjava uvjete za upis u Registar profesionalnih sportskih klubova te zahtijeva brisanje navedenog kluba iz istog, Središnji državni ured za šport zatražio je dodatno od NK Solin dostavu ugovora za sve profesionalne igrače u klubu. Napominjemo kako do brisanja pojedinog kluba iz Registra profesionalnih sportskih klubova može doći isključivo ukoliko klub na dodatno traženje Središnjeg državnog ureda za šport ne dostavi važeće ugovore za najmanje 50 posto sportaša u odnosu na broj prijavljenih športaša za natjecateljsku godinu.

- Sustav Comet nije službeni javni registar te kao takav ne predstavlja službeni dokaz sukladno Zakonu o sportu kojim bi se igračima II. HNL dokazivao status te podredno tome definirao profesionalni status sportskog kluba sukladno članku 24. Zakona o sportu - stoji u priopćenju SDUŠ- u kojem pozivaju sve športaše i sve dionike sustava športa, a posebno čelnike klubova, da svoj športski napredak temelje na fer i korektnoj športskoj borbi na terenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu