Obavijesti

Sport

Komentari 32

BIRTIJA: Lakše se skinuti s droge i cigareta nego s Dinama

BIRTIJA: Lakše se skinuti s droge i cigareta nego s Dinama
1

U početku je uvijek san o proslavljanju važnog gola na najdražem stadionu ili u finalu najvažnijeg natjecanja. Jurčević je igrački san dosanjao. Mamić nije. Mamić je sad veliki šef. Nezgodan šef

VIDEO

Taman sam htio napisati nešto poput da što to, preuzimanje Dinama, Nikoli Jurčeviću treba.

U početku je uvijek san o proslavljanju važnog gola na najdražem stadionu ili u finalu najvažnijeg natjecanja. Jurčević je igrački san dosanjao. Mamić nije. Mamić je sad veliki šef. Nezgodan šef.

I sjetio sam se sebe negdašnjeg ovisnika o nikotinu. Cigareta u ustima, druga u ruci, treća u pepeljari. Tri do pet kutija na dan. Odavno su cigarete pušile mene više nego ja njih, nikakvog tu užitka nije bilo.

Nekad bih u tri po ponoći ostao bez cigara, nazvao bih centralu taksista i zamolio da oni nekog zamole da kupi kutiju i doveze mi je kući. Dao bih dobru napojnicu. Pitanje je što ako se ne radi o ovisnosti o otrovu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da se razumijemo, narod u birtijama je uvijek u pravu. Nije ironija. Kaže li narod da ne razumije zašto čovjek koji posao može naći u inozemstvu pristane biti trener Dinama, Mamićeva Dinama, što je godinama više počasna funkcija, nešto kao titula, narod je u pravu. Doista. Potpišeš, neko vrijeme si tamo, i često ružno letiš. Eto, pokupiš pare. Možeš reći da je Maminjo bio tvoj bankomat.

Narod je u pravu i kaže li da, ma da je i kruha gladan, ne bi pristao na klupu Mamićeva Dinama. Ali ovisnost je to. Da sam u ovisničkim noćima, ili svih mojih ovisničkih godina, cigarete mogao nabaviti samo od Mamića, a hebiga, kupovao bih od Mamića. Valjda tako i ti slavni igrači, koji su bili sve što je Mamić htio biti, sad žele biti sve što su bili Ćiro i Ivić, a to nemaju gdje nego u Dinamu, Hajduku ili reprezentaciji. Ma nije što su, kakvi su da su, naši, nego su jedini.

Nekima su jedini Dinamo i Hajduk, nekima samo Dinamo, nekima je jedini Hajduk, Osijek!, Rijeka!, ali to je to. I možeš ti biti i trener europskog kluba po izboru, ali ne grade džabe nogometaši kuće u kojima prespavaju tri puta u životu – u rodnim selima. Izgleda da su te klupe droge jače od alkohola, nikotina, kokaina, pa čak i droge s koje se najteže skinuti, šećera.

Sretno, Jura!

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...