Obavijesti

Sport

Komentari 0

Birtija: Sport se odriče pravde? Pa onda ne treba ni postojati

Birtija: Sport se odriče pravde? Pa onda ne treba ni postojati
1

Ne mora sudac svako malo provjeravati što je bilo, nego se to radi samo zatraži li momčad koja se smatra oštećenom. Fulaš tri ili pet puta, više se nemaš pravo žaliti

VIDEO

Na manjem modelu, jer nogomet nije rat, stopirati provjeravanje spornih odluka tijekom utakmice isto je što i dopustiti naoružavanje trostruko brojnijem i tehnološki naprednijem agresoru i nametnuti embargo napadnutome. Kako izreka kaže, nekad je teško razlikovati dobro od zla, ali uvijek znamo kad smo pogriješili. Pa, u prošlosti je bilo dovoljno primjera koji vape za uvođenjem tehnologije. Hajde, da ne odgonetavamo zašto već nije uvedena, smatram da je jedan kroz jedan da ne postoji argument iznad pravde, da su glavonje pogriješili što odavno nisu uveli Hawk Eye u nogomet.

Dinamika. Ubija duh igre. Bez veze. Bude li svakoj momčadi pravilima dopušteno tri ili pet puta po poluvremenu izazvati odluke sudaca, igra neće patiti. Ne mora sudac svako malo provjeravati što je bilo, nego se to radi samo zatraži li momčad koja se smatra oštećenom. Fulaš tri ili pet puta, više se nemaš pravo žaliti. No sve dok video pokazuje da si u pravu, smiješ tražiti provjeru i devedeset puta. Bilo bi to na sramotu i užas sudaca, koji bi ekspresno bili zamijenjeni, skinuti s liste, srednjoročno ne na štetu igre. Pravda ne može štetiti.

Koliko smo puta gledali kako sudac stručno navlači za neku momčad? Cijeli svijet vidi da krade, ali pljačka maestralno, nemaš li video da ga u sekundi raskrinkaš naprosto mu ne možeš ozbiljnije prigovoriti. Slobodno sudačko uvjerenje. Kriterij. Dodaš li video, pravda je na konju, ili je sudac vol.

Ne možeš se radovati nakon gola jer moraš čekati provjeru? Zamisli situaciju. Zadnja minuta, Argentina – Hrvatska ili Njemačka – Hrvatska, zna se koga kapital podržava, a odluka je protiv Hrvatske. Suparnik se ne smije radovati dok se na snimci ne provjeri što je bilo. A sad zamisli radost nakon što provjera pokaže da je sudačka odluka bila na štetu Hrvatske. Ili da ogolimo do kosti. Zabiješ gol, suparnička momčad traži provjeru, ispostavi se da je sve čisto. Osvojio si naslov. Nećeš se radovati? Ma daj!

Ništa ne smije biti iznad pravde, gdje god je moguće tehnologijom treba spriječiti nenamjerne pogreške ili nepravdu s predumišljajem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica