Obavijesti

Sport

Komentari 0

Birtija: Treba li Damir Martin sam odabrati svog psihologa?

Birtija: Treba li Damir Martin sam odabrati svog psihologa?
1

Bi li Janica Kostelić ikad išta osvojila da je o Anti Kosteliću odlučivala nekakva trenerska komora, bi li Damir Martin osvojio olimpijsku medalju da je Čerenšeku netko zabranio rad sa sportašima?

VIDEO

Psiholog me pita jesam li bolji prijatelj njemu ili Ani Kotzmuth i Igoru Čerenšeku. Rekoh da nikog ne favoriziram. Onda smo se uhvatili u diskusiju u kojoj je on toliko puta pobio sam sebe ni jednom ne priznavši da je nešto izgovorio prije samo koji tren, da sam mu rekao da prestajemo razgovarati.

Dopisivat ćemo se. Zašto? Pa zato da imam pisani trag, da mi ne možeš svake dvije minute reći da nešto nisi rekao. I kazao sam mu da ću prepisku objaviti. I on neka objavi gdje hoće i pokaže komu god hoće. Očekivano, nije se usudio.

Koji dan kasnije na stranici Hrvatskog psihološkog društva objavljeno je: “Želimo vas informirati da, kao što u okviru hrvatske psihološke zajednice postoje sportski psiholozi s posebnom dopusnicom, licencom za rad u području psihološke pripreme sportaša, postoje i psiholozi bez posebne dopusnice, samozvani sportski psiholozi. Upravo zato objavljujemo popis licenciranih sportskih psihologa s posebnom dopusnicom.” Ima ih jedanaest.

Ana Kotzmuth kaže da su njen komentar ispod teksta na stranici HPD-a obrisali. Među ostalim, napisala je: “Umjesto da širimo struku, dijelimo znanja, podržavamo jedni druge unutar struke psihologa, mi ističemo formu, sazivamo sastanke da bismo zaštitili vlastite pozicije, organiziramo preskupe upitne doedukacije bez kurikuluma i sadržaja, i bojimo se da nam netko ne ugrozi poziciju monopola koji držimo već dvadeset godina bez ikakve formalne izobrazbe. Psiholog s diplomom i osnovnom dopusnicom smije raditi s kim god želi! Imanje posebne dopusnice služi isključivo stavljanju na gornji popis. Iskreno, sram me je da sam na njemu.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A moj argument je bio... Što da, željni izmjenične struje, radimo Westinghouse i ja ako o Teslinoj praksi, hipotetski, odlučuje elektroinstalater koji jedva da osigurače zna promijeniti? Bi li Janica Kostelić ikad išta osvojila da je o Anti Kosteliću odlučivala nekakva trenerska komora, bi li Damir Martin osvojio olimpijsku medalju da je Čerenšeku netko zabranio rad sa sportašima?

Hoće li zube sportašima uskoro smjeti popravljati samo zubari s posebnom dopusnicom? Mi Hrvati. Srećom, među nama ima i ‘Amerikanaca’.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu