Obavijesti

Sport

Komentari 7

Birtija: Znali su da će predati, 
a stavili su u džep 300.000 kn

Birtija: Znali su da će predati, 
a stavili su u džep 300.000 kn
1

Zašto se Dolgopolov ne bi smio nadati čudu da će servis služiti, a reterni ulaziti? Nije on dobio 35.000 funti zato što se pojavio nego zato što je cijeli život uložio u tenis te izborio plasman u glavni turnir

VIDEO

Desetero što predaše meč prvoga kola Wimbledona nisu dobili 35.000 funti samo zato što su se pojavili nego zato što su cijeli život uložili u tenis, izborili nastup bilo plasmanom bilo u kvalifikacijama i – pojavili su se.

Ali ta trava je i Navratilovoj bila toliko sveta da je i na vrhuncu karijere, čim bi doputovala u London, odlazila na centralni teren. Naravno, za nju se vrata otvore i u ponoć ako treba. Samo da malo gleda svetište. Onda stvarno ne možeš zamjeriti čovjeku Dolgopolovu ili Kližanu što su naplatili cijeli život i… Nije to samo 35.000 funti, drukčija je to trava.

Dalje, nada nikad ne umire. Povarnjicin je 1985. godine zaprepastio svijet skočivši u vis 2,40 m. Pobijedio je na “tamo nekome mitingu”, ostao je zadnji i rekao je da letvicu dignu na svjetski rekord. Imao je pravo na to. Pola svijeta je mislilo da su Sovjeti naprosto lagali. Da čovjek nije skočio 2,40 nego manje. Ozbiljno se raspravljalo o promjeni pravila, kriterijima, najnižem rangu natjecanja na kojemu se priznaje svjetski rekord. A tip se možda samo nadao čudu i vile su ga prebacile preko letvice.

Zašto se Dolgopolov ne bi smio nadati čudu da će servis služiti, a reterni ulaziti? Najefikasnija metoda pobjeđivanja u raspravi je li moralno samo se pojaviti i pokupiti 35.000 funti je sam se plasirati na turnir i odigrati cijeli meč. Tu si siguran. Dalje, ako lova nije presudna, Wimbledon i ostali turniri mogu pitati tko nije spreman i platiti ljudima da se ne pojave, a onda 35.000 funti dati i sretnim gubitnicima koji se inače ne bi mogli rukovati s Federerom, Đokovićem ili nešto lošijima od njih.

Svijet je otišao na kvasinu. Lova nikad nije tako vladala svijetom kao što vlada danas. Ne bi me začudilo da za koju godinu netko od ozlijeđenih proda svoje mjesto sretnom gubitniku. A onda ovaj, ima li 35.000 funti, kalkulira koliko mu znači spariranje Federeru u prvom kolu ili, ako zna ili makar njuši lakši ždrijeb, procjenjuje kakve su mu šanse da prođe u drugo kolo, gdje se samo pojaviš i zaradio si 57.000 funti… Ili se nada da je luđi od Ivaniševića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani