Obavijesti

Sport

Komentari 96

Odličan derbi! Žaper je šokirao Rijeku, Strukan ljutio Rujevicu

Odličan derbi! Žaper je šokirao Rijeku, Strukan ljutio Rujevicu
6

Kontrolirali smo utakmicu, diktirali tempo, a sa Silvom sam riskirao, ni ja ga nisam gledao u igri, kaže Dino Skender. Igor Bišćan se slaže: Zadovoljni smo bodom, moralo je nešto zalutati u našu mrežu...

VIDEO

Nezgodna utakmica s Osijekom Rijeci nije mogla stići u gore vrijeme. Još u četvrtak su igrali uzvrat u Škotskoj, a idući tjedan putuju u Belgiju na utakmicu s Gentom. Tražili su odgodu derbija kola s Osijekom, ali dobili su samo odbijenicu. A onda još jednom ostali bez tri boda. Prošlo kolo izgubili su od Gorice, sada je Osijek otišao kući remijem 1-1.

Činilo se do samoga kraja da će čovjek odluke biti je Antonio Čolak koji je zabio lukav gol glavom u prvom poluvremenu. Kapetan Rijeke Zoran Kvržić je ubacio s desne strane iz slobodnjaka, a Čolak je odlično procijenio gdje treba poslati loptu. Glavom je prebacio Ivušića, pospremio je loptu pod suprotnu stativu. Ma i da se ispružio koliko je mogao, Ivušić ovo nije mogao stići. Jedino da nije stajao toliko daleko od svog gola, onda bi priča vjerojatno bila drugačija... Ovako, protiv Čolaka koji ima sjajan nos za gol, nije imao šanse. 

Nakon tog gola, Rijeka kao da je dobila krila. Do te 34. minute igra je bila izjednačena, bez velikih prilika, s blagom inicijativom Osijeka u posjedu. Ali, kad je Čolak zatresao mrežu, kao da je oslobodio svoje suigrače. Ivušić je do poluvremena još dvaput morao spašavati svoj gol.

Osijek je opasnije ušao u nastavak. Nije imao što čekati. Igrači Dine Skendera imaju kvalitetu, zaigrala je ista postava koja je prije tjedan dana zaustavila Dinamo, trebalo je to samo pokazati na terenu. Ali, nikako im nije išlo. Najbolju priliku na utakmici dočekali su u 69. minuti. Mirko Marić se pojavio sam ispred Andreja Prskala, pucao je jednom, golman Rijeke je blokirao. I odbijanac je završio kod njega pa je probao i drugi put, ali opet nije mogao protiv sjajnog Prskala. Skinuo mu je dvije čiste prilike.

Rijeka je desetak minuta prije tog pokušaja tražila penal. Lopa je bio iza Lončara koji se namještao na udarac. Činilo se na prvu da je bio start na loptu, ali ponovljena snimka sugerira da je Rijeka ipak možda oštećena. Smatrala je to i Rujevica koja ga je pošteno izviždala. Inače, navijači Rijeke su tražili penal i u prvom poluvremenu kada je Ivušić odnio loptu ispred Murića, ali tada je sve bilo čisto.

I onda nas je na samom kraju dočekala prava drama. U 86. minuti je Mihael Žaper šokirao 4.832 navijača na Rujevici. Bila je to lijepa akcija Osijeka, prizemnu mu povratnu loptu poslao Igor Silva, debitant u dresu Osijeka, a Žapera su igrači Rijeke ostavili nečuvanog. Nije imao težak zadatak, mladi veznjak je lijepo plasirao loptu iza Prskalovih leđa.  Brzo nakon gola opasno je pokušao i Silva, skoro pa zicer, ali nije zabio... Čekalo se već da Strukan označi kraj kada je potpuno neočekivano jedan projektil ispalio Zoran Kvržić prema vratima Osijeka. Zaustavila ga je greda.

- Čestitam Rijeci. Kontrolirali smo utakmicu i diktirali tempo, ali imali smo tehničke greške i nedostajalo je šansi. Gol Rijeke nas je presjekao u najboljem trenutku. Uspjeli smo evo izjednačiti na kraju. Oni su imali i prečku pa možemo biti zadovoljni bodom. Bio je ovo pravi derbi. Na Rujevici uzeti bod je dobar rezultat - kaže Dino Skender kojeg sada čeka priprema novog derbija, utakmice s Hajdukom.

- Protiv Hajduka ćemo vidjeti koliko možemo parirati najjačim momčadima. Želimo otići na novo više i krenuti pobjeđivati u derbijima. Silva? Nije spreman za više od 20-ak minuta, i meni je ovo bio rizik jer ga nisam vidio u natjecateljskoj utakmici. Ali eto, hvala Bogu, imao je tu asistenciju, a kasnije i zicer, šteta što nije ušlo.

- Kad dugo vodiš, čini ti se da si trebao pobijediti. Ali bit ćemo na kraju zadovoljni bodom. Utakmica je bila zanimljiva, Osijek je imao kontrolu igre, nije bilo jednostavno čuvati vodstvo. Činilo se da ćemo izdržati, ali imali su dosta šansi, nešto je moralo zalutati u naš gol. Zadovoljni su oni, zadovoljni smo mi, mogli su navijači uživati - rekao je Igor Bišćan. Njega i Rijeku u četvrtak čeka gostovanje kod Genta.

- Oni su favoriti, po kvaliteti su kao Dinamo. Morat ćemo biti na maksimumu da bi imali bilo kakve šanse. Dečki su spremni na to, spremni su se boriti. Nadamo se pozitivnom rezultatu, a onda ćemo na Rujevici imati realne šanse nešto napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica