Obavijesti

Sport

Komentari 12

Hajdukov biser u mladoj 'repki': Bišćan zvao Biuka za Euro U-21!

Hajdukov biser u mladoj 'repki': Bišćan zvao Biuka za Euro U-21!

Hrvatska mlada reprezentacija ostvarila je povijesni uspjeh izborivši 'nokaut fazu' U21 Europskog prvenstva. U četvrtfinalu nas čekaju jaki Španjolci koji su prohujali kroz grupu bez primljenog gola

VIDEO

Nakon što je Hrvatska U21 reprezentacija u nevjerojatno uzbudljivoj završnici izbacila Engleze, pred momčadi Igora Bišćana uskoro je druga faza natjecanja.

Pokretanje videa...

Hrvatska na Euru U-21 u Kopru 01:07

U Kopru smo prvo izgubili od Portugala (1-0) pa srušili Švicarce (3-2) da bi u neviđenoj drami golčinom Domagoja Bradarića izbacili Engleze, iako smo izgubili 2-1, i plasirali se u četvrtfinale.

Tamo će nas čekati branitelji naslova Španjolci koji su prohujali skupinom B bez primljenog gola. Slovencima su utrpali tri komada, Češkoj dva, a između tih utakmica su remizirali s Talijanima bez golova.

Presudili mu Hrvati: Mladi Englezi ostali bez izbornika
Presudili mu Hrvati: Mladi Englezi ostali bez izbornika

Izbornik Bišćan danas je objavio popis igrača na koje računa za sljedeću fazu natjecanju, odnosno u najgorem slučaju za utakmicu protiv Španjolaca u Mariboru 31. svibnja. Polufinale je na rasporedu 3., a finale 6. lipnja.

Slavlje hrvatskih igrača nakon ulaska u četvrtfinale Europskog prvenstva

Bišćanov popis za U21 Euro:

Golmani: Šemper (Chievo), Nevistić (Rijeka), Pandur (Hellas Verona)

Braniči: Bradarić (Lille), Šverko (Saarbrücken), Šutalo (Atalanta), Čolina (Hajduk), Erlić (Spezia), Gvardiol (Dinamo), Vušković (Hajduk), Franjić (Dinamo), Krizmanić (Gorica)

Veznjaci: Moro (Dinamo Moskva), Majer (Dinamo), Bistrović (Kasimpasa), Žaper (Osijek), Babec (Gorica), Sučić (RB Salzburg)

Napadači: Ivanušec (Dinamo), Musa (Union Berlin), Špikić (Gorica), Vizinger (Wolfsberger), Biuk (Hajduk)

- Hvala izborniku Daliću na dogovoru. Bilo je to jako korektno od njega. Dobio sam sve igrače s pravom nastupa. Što se tiče kruga A-reprezentacije, nakon naše utakmice sa Španjolcima, Ivanušec, Bradarić i Gvardiol idu prema A-reprezentaciji. Ako prođemo u polufinale, postoji mala vjerojatnost da ih i zadržimo - rekao je Bišćan pa dodao:

Ivanušec: Nikad me nisu onako tražili dres, a Bradariću smo svi zabranili da nam pušta muziku!
Ivanušec: Nikad me nisu onako tražili dres, a Bradariću smo svi zabranili da nam pušta muziku!

- Neki igrači su u kontinuitetu, neki igraju dobro. Bitno je da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka. Opterećenja su velika, dosta igrača će doći motivirano i nastojat ćemo to zadržati. Iduća sezona počinje jako brzo. Mladi su, a ovo je sjajna prilika. Vjerujem da ćemo biti maksimalno ozbiljni i motivirani za dobar rezultat.

U odnosu na prvu fazu natjecanja, Bišćan nije puno mijenjao. Kotarskog je zbog ozlijede zamijenio Ivor Pandur. Otpali su Nejašmić i Kulenović. Najzvučnija prinova u napadu, a i općenito u mladoj reprezentaciji svakako je Stipe Biuk koji si je fenomenalnim predstavama u posljednje vrijeme osigurao poziv na velikoj smotri!

U 31. kolu Prve HNL na Maksimiru se sastali Dinamo i Hajduk
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu