Obavijesti

Sport

Komentari 67

Vatreno čudo: Hrvatska razbila Litvu, eto nas na završnici Eura!

Vatreno čudo: Hrvatska razbila Litvu, eto nas na završnici Eura!
8

Iako joj nije bilo sedam važnih prvotimaca, Hrvatska U-21 deklasirala je Litvu u Puli 7-0 u zadnjem kolu kvalifikacija za Euro. Grci su nam pomogli pobjedom nad Škotskom, a BiH rušenjem Belgije

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija stigla je na korak do plasmana na Euro 2021. nakon što je u susretu posljednjeg, 10. kola skupine 4 u Puli pobijedila Litvu sa 7-0, a Grčka u Ateni porazila Škotsku sa 1-0.

Hrvatska je pobjedom osvojila drugo mjesto u skupini iza Češke i, nakon što je BiH u Sarajevu pobijedila Belgiju 3-2, osigurala plasman na drugoj uzastopnoj smotri najboljih.

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 uoči Škotske 10:58

U odnosu na utakmicu protiv Škotske, u početnom sastavu nije bilo Adriana Šempera, Joška Gvardiola, Borne Sose, Darka Nejašmića, Sandra Kulenovića, Lovre Majera, Davida Čoline i Bartola Franjića.

Međutim, i bez njih "mladi Vatreni" su odigrali sjajno i već nakon prvog poluvremena su osigurali pobjedu. U 13. minuti zabio je Špikić, u 29. minuti Musa je povećao na 2-0, dok je Šverko u 36. pogodio za 3-0.

U nastavku susreta odabranici Igora Bišćana zabili su još četiri gola za uvjerljivih 7-0. U nastavku su zabili Šutalo (57), Musa (67), Moro (70, 77). Gosti su od 73. minuti igrali bez isključenog Paulauskasa.

U drugom susretu Grčka je u Ateni pobijedila Škotsku sa 1-0 izbacivši Škote sa EP-a. Gostima je trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta u skupini, a nakon poraza pali su na treću poziciju.

Pogodak odluke zabio je Christopoulos u 27. minuti.

Na koncu je Češka osvojila prvo mjesto sa 21 bodom, Hrvatska je druga sa 20, Škotska na trećem mjestu ima 18, a Grčka je četvrta sa 16 bodova. Litva ima 10, a na začelju je San Marino sa 10 poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA EURO 18:00 , STADION ALDO DROSINA, PULA
Hrvatska
Špikić 13', Musa 27', 66', Šverko 36', Šutalo 57', Moro 70', 76'
7 : 0
Litva
Sortiranje događaja
SLIJEDI ČEKANJE

Što sad? Poljska vodi u 71. minuti 3-0 protiv Latvije, koja je posljednja, i ne može završiti ispred nas (osim ako u završnici ne prospe vodstvo). Treba nam se poklopiti još samo jedan od dva ishoda:

- Belgija, koja gubi kod Bosne i Hercegovine 2-1 u završnici prvog dijela, ne smije pobijediti ili
- Rumunjska, koja dočekuje vodeću Dansku u svojoj skupini od 19.30, ne smije pobijediti

90+4'

Kraaaaj! Hrvatska je pobijedila Litvu 7-0, završila na drugom mjestu i odradila posao u Puli. Drugo mjesto je tu, a hoće li biti dovoljno za plasman na Euro, saznat ćemo nešto kasnije večeras. Fantastična predstava oslabljene Bišćanove momčadi!

BIH OKRENULA

Nevjerojatne vijesti stižu iz BiH, koja nam pomaže i okrenula je vodstvo Belgije na svoju prednost 2-1!

ŠKOTSKA IZGUBILA

Kraj u Ateni! Grčka je pobijedila Škotsku 1-0, Hrvatska će tako završiti druga u svojoj skupini i prestići Škote! A sad nam predstoji iščekivanje drugih rezultata...

90'

Još jedan korner za naše, puca Đurasek, odbilo se to od nekoga od Litavaca i završilo na prečki! Uh, mogao je to biti i osmi...

Komentari 67