Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bišćan s klincima ide na Poljud, Rijeka bez osmorice ozlijeđenih

Bišćan s klincima ide na Poljud, Rijeka bez osmorice ozlijeđenih
3

Rijeka na Poljudu nije izgubila sedam i pol godina. U subotu će biti bez Gorgona, Raspopovića, Pavelića, Mamića, Velkovskog, Capana, Vuka i Tomečaka. Bišćan na Poljud dovodi klince

VIDEO

Rijeka na Jadranski derbi ide puna ozljeda pa, veselom posljedicom neveselog uzroka, i puna klinaca iz vlastitog kadra. Bijelima će kod Bilih nedostajati: Gorgon, Raspopović, Pavelić, Mamić, Velkovski, Capan, Vuk i Tomečak. Dva napadača, jedan veznjak, jedan stoper i četiri 'beka'. Pa će bokove u obrani držati inače bočni napadač Kvržić i 18-godišnji Hrvoje Smolčić.

Riječka momčad put Splita je krenula nakon ručka i treninga u prekrasnom sunčanom ambijentu Rujevice:

Šef Igor Bišćan kao igrač je jako rijetko gubio u Splitu, a Rijeka kod Hajduka nije izgubila sedam i pol godina! Tj. posve konkretno: 7 godina, 5 mjeseci i 13 dana. Od dolaska na Rujevicu Bišćanov HNL-skor je: 21 (13-3-3) sa gol-razlikom 42-21. A sve boljoj splitskoj momčadi u goste se ide sa popriličnih 9 bodova prednosti (druga Rijeka ima 56, a četvrti Hajduk 47 bodova).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bišćan o novom Jadranskom derbiju uvodno kaže:

Pokretanje videa...

Igor Bišćan prije Hajduka 00:30

Sjajnom Rijekinom mladom treneru na raspolaganje se vraćaju oporavljeni napadač Čolak i veznjak Lončar. Sa Čolakovim povratkom sad je čak i gužva na poziciji centralne špice u već pomalo standardnom 4-1-4-1 sustavu.

- To ne znači da neće igrati i Čolak i Puljić. Radi se o dva golgetera, ali i dva nogometaša koji su u svakom trenutku spremni podrediti se interesu momčadi - nastavio je Bišćan.

- Da, igrat ćemo i s tinejdžerima, ali ne brinem o efektu gostovanja na Poljudu. Jednako teško može biti debitirati na Maksimiru kod Dinama kao što je napravio Bušnja ili na Rujevici s Osijekom kao što se dogodilo Lepinjici - pričao je trener o 'efektu Poljud' na neiskusne igrače pa dodao:

- Morat ćemo odigrati jako dobru utakmicu da bi pobijedili ili uzeli barem bod jer Hajduk je sve bolji. No bez obzira na ozljede, velik broj mladih igrača u sastavu (Lepinjica, Bušnja, Hrvoje i Ivan Smolčić..., nap.a.) i neovisno o tome s kojim ćemo sastavom istrčati u Splitu, Rijeka na Jadranski derbi ide puna samopouzdanja i optimizma - rekao je šef riječkog stručnog stožera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje